Niklas Folin förlänger till 2024: "Har trivts sedan dag ett"

19 november 2021 18:13

MoDo Hockey har kommit överens med backen Niklas Folin, 27, om en förlängning av kontraktet med två säsonger.

Det nya kontraktet sträcker sig till och med våren 2024.


– Det känns fantastiskt roligt. Jag har trivts här sedan dag ett, både i stan, i gruppen och med allting runt omkring. Det känns kul att få fortsätta vara en del av det här projektet också, som är på väg framåt. Vi ska se hur långt vi kan ta det säger Folin.

När MoDo och sportchef Henrik Gradin aviserade att klubben ville förlänga med honom var det inte mycket att tveka på för backen.

– Nej, det var inga konstigheter alls för mig när vi började snacka, det kändes bra direkt. Nu går jag bara och väntar på att armen ska bli bra igen. Det får ta den tid det tar, men det känns bättre och bättre för varje dag.

Backen bröt armen under en match mot Västervik tidigare under säsongen och har opererat sig. Exakt när han kan göra comeback återstår att se men det är troligen några veckor bort.

MoDos sportchef Henrik Gradin är belåten med förlängningen, den tredje som han gjort på relativt kort tid. För ett par veckor sedan signerades nya kontrakt med Mikkel Aagaard (två säsonger till) och David Bernhardt (en säsong).

– Niklas har gjort ett jätteintryck de första månaderna han varit här. Det är en otroligt bra karaktär och en fantastiskt människa att ha i gruppen. Han tränar hårt, drivet på hårt varje dag, är hela tiden positiv, säger Gradin och fortsätter:

– På isen vet du vad du får när du sätter in honom. Han står för ett fysiskt spel och är en spelartyp som vi har haft relativt få av. Jag har egentligen bara superlativ att säga om honom.