Uddamålsförlust i placeringsmatchen för J20
Publicerad: 2019-08-29
Junior
MODO Hockey förlorade torsdagens placeringsmatch om femteplatsen i JCWC med uddamålet. Det var en spännande ända in i slutet där MODO vara nära att hämta upp ett 3-0 underläge. NAHL höll dock ifrån och vann matchen med 3-2. MODOs mål gjordes av Oskar Edmundsson och William Wallinder.

Det blev ett spännande möte mellan MODO Hockey och NAHL i torsdagnes placeringsmatch av JCWC. MODO Hockey inledde matchen bra och de första minuterna av matchen hade man flera fina lägen, bland annat genom Willaim Wallinder som efter en fin soloräd avlossade ett skott som tog på NAHL-målvaktens axel och ut.

Allt eftersom perioden gick skakade NAHL även fram ett par målchanser, men det var MODO som hade de klaraste lägena. Trots det slutade den första perioden 0-0.

Andra perioden

Det var inte förrän halvvägs in i den andra perioden som målnollan bröts. Efter en kaotisk sekvens i försvarszon fiskade en NAHL-spelare upp pucken innan han serverade Jake Beanue som var helt fri vid Marcus Nygrens bortre stolpe.

Innan perioden var slut skulle NAHL utöka sin ledning två gånger om. Först genom Max Borst som bröt sig in mot kassen och skickade in en chanspuck mot mål. Pucken fick en konstig studs och letade sig hela vägen in i kassen.

Sedan till 3-0 efter en fin prestation av Killian Kiecker-Olson som först snurrfintade bort en försvarare och sedan vispade in pucken i mål med en backhand.

Spännande ända in i slutet

Sex minuter in i sista perioden skakade MODO liv i matchen när Oskar Edmundsson skickade in 3-1 assisterad av Max Wahlgren.

MODO fortsatte att ligga och till slut gav det även utdelning där det blev en riktig spännande avslutning på matchen. William Wallinder hittade nätet för 3-2 med tre och en halv minut kvar av sista perioden efter att ha skickat in ett slagskott från blålinjen.

Med cirka en minut kvar plockade MODO även målvakten. Men det räckte inte hela vägen och matchen slutade 3-2 till NAHL vilket innebar en sjätteplats i JCWC.