Björn Hellkvist inför bortamatchen mot Leksand

3 november 2018 14:47
Herr

En match återstår för MODO Hockeys herrar innan det är dags för ett uppehåll i HockeyAllsvenskan. Efter förlusten mot AIK får laget en snabb chans till revansch och bara en träningsdag innan man möter Leksand på bortaplan. "Vi har framförallt tränat på grunderna, spelsystemet och vår identitet som lag. Tittat på videos från gårdagen samt pratat en hel del på individuellt plan och som grupp", säger Björn Hellkvist.


Det blev förlust för MODO Hockeys herrar när man tog emot AIK under fredagskvällen. Men redan på söndag har man chansen att studsa tillbaka när man möter Leksands IF på bortaplan, och till den matchen handlar mycket om att hitta tillbaka till spelet man visat upp tidigare under säsongen.

– Vi är på en jakt efter vår identitet just nu. Den gäller det att vi hittar igen, vi måste försöka hitta tillbaka till spelet vi visat upp tidigare, säger Hellkvist.

Just den egna identiteten är lagets huvudfokus nu, och tränare Björn Hellkvist menar att det är viktigare än att fokusera på hur Leksands IF kommer ut i söndagens match.

– Jag kan inte spekulera i hur de kommer ut imorgon. Just nu vet jag bara hur vi ska komma ut och vad vi ska ha för regler. Det är vi som är huvudfokus, säger han.

Med täta matcher så innebär det också chans till snabb revansch, och Hellkvist menar att det bara är att ta sig an utmaningen och försöka bryta den negativa trenden som laget har just nu.

– Så är det när man är hockeytränare, spelare och supporter. Det är väldigt tätt mellan givaren och det är bara upp på hästen igen. Man kommer alla in i svackor och det är viktigt att bryta det beteendet och lära sig något från resan, säger Björn Hellkvist.