MODO besegrade Timrå i säsongens första länsderby
Publicerad: 2021-01-03
Herr
2021 kunde inte börja på ett bättre sätt för MODO Hockey. I Fjällräven Center vann man mot seriesuveränerna Timrå IK sedan man vänt underläge efter första perioden. ”Jag är otroligt glad hur vi studsar tillbaka. Vi genomför kvällens 60 minuter näst intill som vi vill. Det här är ett jättestort steg på den kurva och det spel vi vill spela”, säger Pär Styf efter segern med 2-1.

Ett MODO Hockey i svag form, med en hel del spelare på frånvarolistan, och med en skada i matchinledningen mot ett Timrå IK som imponerat stort så här långt kunde väl bara sluta på ett sätt? MODO Hockeys läge blev inte heller bättre när Timrå IK med endast 24 sekunder kvar av inledningsperioden gjorde kvällens första mål.

– Men vi hade verkligen bestämt oss för att inte falla ihop av en motgång som vi gjorde i matcherna innan nyår. I periodpausen tryckte vi också på det, och vi pratade också om att vi hade gjort en bra period helhetsmässigt. På ett sätt var det kanske också bra att det målet kom så sent, det innebar att vi kunde samlas i omklädningsrummet och snacka. Tycker också att vi får den respons som vi ville ha, säger Pär Styf.

"Lite extra skönt att vi kan prestera"

Så var det definitivt. MODO Hockey lät sig inte nedslås. Tvärtom. I mittperioden spelade MODO Hockey riktigt bra. Man vann duellerna ute på isen, var bestämda, och vände också 0-1 till 2-1. Johan Harju gjorde kvitteringsmålet framspelad av Patrik Karlkvist. Karlkvist själv såg till att MODO Hockey var i förarsätet när han i power play gjorde 2-1 assisterad av Adam Rockwood.

– Det är 20 riktigt starka minuter som vi presterar i den perioden. Vi ska inte prata så mycket om det som hände innan nyår. Men då hade vi två raka matcher där vi fallerade rejält i just mittperioden. Därför är det lite extra skönt att vi kan prestera på det här sättet ikväll, säger Styf.

"Kul att se hur gruppen arbetar tillsammans"

I tredje perioden kunde man förvänta sig en anstormning av gästerna. Så såg det också ut i perioder men MODO Hockey spelade stabilt i försvarsspelet, kämpade och slet i duellerna, jobbade som en enhet och för varandra. Med 2:10 kvar av ordinarie matchtid plockade Timrå IK målvakten och satsade på sex utespelare men MODO Hockey höll stången och kunde stå som segrare i säsongens första länsderby.

– Vi förväntade oss att Timrå skulle komma hårt på oss. Det finns också perioder i tredje perioden där vi inte riktigt gör saker som vi ska. Men ändå så är det stabilt, och det är kul att se hur gruppen arbetar tillsammans, säger Styf.

"Han steppade upp fantastiskt ikväll"

Karlkvist var kvällens främste spelare och efter målet och assisten i länsderbyt är han nu uppe i totalt 14 poäng på lika många spelade matcher. Karlkvist var ett ständigt hot i offensiven och han krönte också sin insats med att göra ett bra jobb i det defensiva spelet.

– Han steppade upp fantastiskt ikväll. Han visar vilken toppkvalité han besitter och det är en fröjd att se, och det är en fröjd att ha honom i laget, säger Styf berömmande. Anthony Peters ska också lyftas fram, han vann målvaktsmatchen och kom upp i totalt 40 räddningar.

– Man behöver alltid att spelare kliver fram. Det har vi ikväll. Men framför allt så är det en mycket bra laginsats där samtliga är med och bidrar till trepoängaren, säger Styf.

"Mer säger jag inte"

Men allt var inte positivt med MODO-ögon sett. Redan efter drygt fyra minuters spel tvingades Tobias Åhström lämna banan efter en smäll i mittzonen. Timrås Leon Lerebäck fick två minuter för tripping i samband med händelsen.

– Det är inte skridsko mot skridsko. Mer säger jag inte, säger Styf.

I morgon drabbar lagen samman igen - då i Timrå med nedsläppstiden 18:00.

Patrick Edlund