Marion Allemoz klar för MODO Hockey

9 juli 2018 15:00
Dam

Forwarden Marion Allemoz kommer senast från två säsonger i Montréal Canadiennes i CWHL, nu står det klart att hon spelar för MODO Hockey säsongen 2018/2019. "Marion är en hårt arbetande tvåvägsspelare som har kvalitéer både offensivt och defensivt. Hon rör sig bra, har bra fart och kan både skapa på egen hand och sätta upp sina medspelare", säger sportchef Björn Edlund.


Den 29-åriga fransyskan har de senaste tre säsongerna skördat fina framgångar både i klubblag och landslag. Hon har blivit mästare med University of Montreal och CWHL-mästare med Montréal Canadiennes. Senaste säsongen var hon kapten i Franska landslaget och var en stor del i att Frankrike vann grupp A i Division 1. Nu är hon klar för MODO Hockey, dit hon ska ta med sig sin rutin.

– Marion kommer in med mycket erfarenhet från både mästerskap och ifrån landslag. Hon är väldigt proffessionell och har stor rutin av att leda lag. Vilket är något som vi vill att hon ska ta med sig in i gruppen, säger sportchef Björn Edlund.

Marion själv är glad över att komma till Sverige och MODO Hockey.

– Jag väldigt glad över att få komma till MODO då det är en klubb med en väldigt fin historia. Jag har följt SDHL i ett par år nu och det ska bli ett nöje att få hoppa på MODO Hockeys resa. Jag ser verkligen fram emot den nya säsongen som väntar, säger Marion Allemoz.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2018/2019.