Dubbla segrar i J18 Regional Norra

8 november 2020 16:41
Junior

Två matcher har spelats i J18 Regional Norra för MODO Hockey under helgen, två matcher som givit segrar för hemmalaget MODO. Lördagens möte med Östersund blev målrik och slutade till slut 8-5 medan söndagens möte med Sundsvall innebar seger med 5-3.


Helgens båda matcher på hemmaplan för MODO Hockey har inte inletts på något bra sätt för hemmalaget. I lördagens möte med Östersund så hamnade MODO i underläge med 1-3 bara 18 sekunder in i andra perioden och efter 20 spelade minuter mot Sundsvall på söndagen så var det underläge med 0-2.

Men MODO Hockey visade prov på stark moral i de båda matcherna och såg till att vända på matcherna till sin fördel. Mot Östersund så hämtade man igen till 3-3 efter 40 minuter för att sedan vinna den sista perioden klart och till slut vinna matchen med 8-5.

— Vi hade förberett killarna på att Östersund spelar med en hård press, men trots detta kändes det som att vi blev lite tagna på sängen av deras presspel. Vi är såklart jättenöjd med tre poäng. Vi har tidigare under delar av säsongen kunnat bli väldigt frustrerade när det inte riktigt går vår väg, men idag jobbade alla målmedvetet vidare och det var grunden till att vi till slut kunde ta med oss alla tre poäng. Den egenskapen har vuxit fram mer och mer vilket vi är väldigt glada över, kommenterar assisterande tränare Anders Jansson matchen mot Östersund.

Vändning även mot Sundsvall

Underläget med 0-2 efter första perioden mot Sundvall skulle också leda till en vändning från MODO Hockey. Även den här matchen stod 3-3 efter två perioder, där MODO alltså hämtade ikapp i den andra perioden.

Precis som i lördagens match vann man den tredje perioden och till slut matchen. Slutsiffrorna skrevs till seger med 5-3 och därmed tog MODO sex poäng av sex möjliga i J18 Regional Norra under helgen. Det skickade också upp MODO i toppen av den haltande serien, där MODO är en poäng för Luleå men med två matcher mer spelade.

— I historieböckerna kommer vi att ha tre poäng oavsett hur spelet sett ut. Första perioden är vi allt annat än nöjda med, egentligen visade vi inte upp nånting av det vi tränar på, utan en period vi helt och hållet vill glömma, säger Anders Jansson och avslutar:

— Återigen är vi väldigt nöjda med att vi vinner en match där spelet inte riktigt är vad vi skulle vilja att det var, men vi behöver bli mycket mer konsekventa i det spel vi vill spela.