Andreas Johansson: "Det handlar om att tävla hårdare"

25 januari 2016 14:52

De två kommande veckorna spelar MODO Hockey matcher tisdag, torsdag och lördag där startskottet sker imorgon när Djurgården gästar Fjällräven Center för match i omgång 37 av SHL 2015/2016. Tisdagens möte är lagens tredje den här säsongen när Djurgården vann första matchen hemma innan MODO Hockey vann returen på hemmaplan.


MODO Hockey spelade mot HV71 både fredag och lördag där segern med 4-1 på hemmaplan tyvärr följdes av en förlust på bortaplan med 3-0. MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson sammanfattar de två senaste matcherna på följande sätt:

– Jag tycker att vi som lag uppträdde bra där vi i fredagens match var bra över hela banan och även i spelet med puck. I lördagens match spelade vi smart och hade bra koll på matchen utan att kunna utnyttja chanserna i powerplay vilket gjorde att vi tappade momentum. De fick istället matchens första mål och då hade inte vi "punchen" att svara då vi inte skapade tillräckligt många farliga målchanser. Sammanfattningsvis hade vi spelet där och försvarsmässigt var vi stabila för det mesta, vilket vi tar med oss.

"Handlar om att höja arbetsnivån i numerärt överläge"

MODO Hockey tränade två pass på is under måndagen där det första passet enbart ängnades åt spelet i powerplay och boxplay innan ett mer ordinärt pass följde.

– Special teams är en viktigt del av spelet som vi hela tiden tränar på att förbättra och idag la vi ner extra tid i spelformen. Förbereder man sig bra och tränar bra så brukar även resultatet bli bra och spelet i powerplay är någonting vi jobbar på, säger Johansson och utvecklar:

– Det handlar om att tävla hårdare. Istället för att sänka tempot i numerärt överläge handlar det istället om att öka tempot. Ofta är boxen försvarsmässigt tuffare att möta än ett försvar i fem mot fem-spel då alla är noggrannare, spelar hårdare och sällan går på kontringar. För oss i numerärt överläge handlar det om att höja arbetsnivån och spela mer rejält och vara starkare i alla moment, vilket vi även pratat om.

Nu väntar Djurgården på hemmaplan där MODO Hockey vann det senaste mötet i Fjällräven Center. Den matchen slutade 4-2 och Emil Pettersson svarade för två mål i matchen. Tittar vi till aktuella poängnoteringar har Emil Djuse

– Djurgården är ett bra hockeylag och har sitt målskytte utspritt i laget på fem-sex man som gör en hel del mål. Ett bra hockeylag, helt enkelt, och vi ser fram emot matchen där vi hoppas på lika bra stöd som i den senaste matchen på hemmaplan.

Läget i laget

På måndagens träning var glädjande nog både Nichlas Torp och Byron Ritchie med i övningarna, dock ännu med svarta tröjor. Det är ännu inga beslut tagna om när återkomsterna kan ske. Peter Öberg lämnade matchen senast med hjärnskakning och för honom väntar nu en tids vila. Victor Olofsson saknades i den senaste matchen på grund av sjukdom, han tränade inte heller under måndagen och hans medverkar är osäker till matchen mot Djurgården.

Besök Fjällräven Center och visa ditt stöd på plats när MODO Hockey tar emot Djurgårdens IF och nedsläpp sker 19:00 tisdag 26 januari.