Framgångsrik helg för juniorerna

24 november 2019 19:46
Junior

Det har spelats fyra matcher för MODO Hockeys juniorlag på herrsidan under veckan och det har varit bra utdelning för de båda lagen. J18 tog en storseger borta mot Sundsvall och J20 tog sju av nio poäng på sin bortaturné norrut.


MODO Hockeys båda juniorlag har varit igång även denna vecka och spelat matcher i sina respektive serier. I J18 Elit Norra är MODO Hockey fortsatt i topp efter att man under fredagen såg till att vinna bortamatchen mot Sundsvall med 13-3. Man är förvisso en poäng efter Luleå i serien men MODO har samtidigt en match mindre spelad.

— Vi gör några riktigt fina mål framåt och vi har en bra effektivitet i det vi gör. Vi slarvar förvisso en del i försvarsspelet vilket gör att vi släpper in tre mål bakåt men vi gör samtidigt 13 mål framåt och det är väldigt starkt, sammanfattar huvudtränare Emil Svelander helgens enda match för sitt lag.

Stark helg i J20 SuperElit Norra

Luleå och Skellefteå är två av lagen som MODO Hockey har en tuff fight med för att ta en av de fem platserna som garanterar spel i J20 SuperElit Top 10 efter jul. De två lagen har stått för helgens motstånd och det blev en lyckad helg för MODO.

Förvisso blev det förlust under fredagens möte med Skellefteå, en förlust som kom efter övertid med 4-3. MODO var i ledning med 3-0 men hemmalaget kom ikapp och tog extrapoängen. Men lördagens returmöte blev en rejäl revansch där MODO till slut vann med 3-0.

Söndagens möte med Luleå blev målmässigt jämn men det var MODO som kunde hålla undan till seger. MODO gjorde ett ryck målmässigt till ledning 2-0 innan Luleå kunde reducera, men en stark insats från MODO gjorde att man höll undan till seger med 2-1.

— En jämn och bra match med två lag som vill spela hockey. Vi gör en riktigt bra andraperiod och leder med 3-0 men sedan lyckas vi inte stänga ned deras anstormning i tredje och vi fuskar lite i försvaret, vilket gör att de kan ta ikapp och vinna i overtime, säger huvudtränare Micke Sundell.

— Efter en riktigt sur förlust på overtime så var det skönt att studsa tillbaka direkt med en vinst. Vi gör en bra match försvarsmässigt, spelar uppoffrande och har en säker sista utpost i Marcus Nygren. Vårt anfallsspel är vasst i andra perioden och det räcker till seger, säger Sundell och avslutar:

— En riktigt skön seger mot Luleå, de är alltid svårspelade för oss. Vi spelar åter igen ett riktigt bra försvarsspel och tar bort alla deras möjligheter genom bra spel i boxplay. Jägbring stabil i målet och jag tycker vi är bättre än Luleå stora delar av matchen.

Kommande matcher för juniorlagen

För MODO Hockey väntar nu tre nya bortamatcher kommande helg i J20 SuperElit Norra då man gästar Brynäs och Västerås. I J18 Elit Norra är det hemmamatcher som gäller då Östersund och Kramfors-Alliansen gästar Fjällräven Center lördag respektive söndag.