Kevin Törnblom - "Vi ska skapa de bästa möjliga förutsättningarna"

10 maj 2019 15:12
Dam

Förra veckan stärkte MODO Hockey upp sin damverksamhet när Kevin Törnblom, senast i Leksands IF, anslöt för en delad roll som junioransvarig och assisterande sportchef. "Vi vill att det ska vara självklart att gå vidare i sin utveckling och ta klivet till SDHL i sin egen förening", säger Törnblom till hemsidan.


I sommar fyller MODO Hockeys damlag 50 år och när det kommer till ishockey på damsidan har man alltid legat i framkant. Så sent som förra veckan förstärkte föreningen damverksamhet ytterligare, i syfte att fortsätta utveckla ishockeyspelare. In kom Kevin Törnblom, för en ny roll.

– Min roll blir bred där jag övergripande kommer stötta Björn Edlund i arbetet som sportchef. Dels med den sportsliga delen men framförallt delar vi upp det administrativa arbetet så att mer tid kan läggas på spelarna, säger Kevin Törnblom.

Utöver assisterande sportchef blir 25-årige Törnblom även huvudtränare och ansvarig för damjuniorerna. Där tanken är att steget mellan junior- till seniorlag ska bli mer naturligt.

– Jag ska fungera som en brygga mellan senior- och juniorlag. Detta för att utveckla unga spelare och stärka vår verksamhet. Vi vill att det ska vara självklart att gå vidare i sin utveckling och ta klivet till SDHL i sin egen förening. För att jobba ännu närmare våra unga spelare och deras utveckling kommer jag även att vara med några ispass med hockeygymnasiet varje vecka, säger han.

"MODO är en stark förening"

En stor nyckel för att nå det långsiktiga målet med att skapa bättre förutsättningar för damverksamhetens lag, kommer att vara tätt samarbete med sportchef Björn Edlund.

– Genom en samsyn på träningsupplägg, träningsmängd och träningskultur vill jag och Björn tillsammans med övriga ledare bygga en bra miljö att utvecklas i som spelare, säger Törnblom och fortsätter:

– Det är många aspekter på på min roll också. Dels frigör jag tid för Björn. Tid som han tidigare lagt på kontoret kan han nu investera i spelarna. Sedan kommer det in ytterligare en resurs till verksamheten i mig själv som brinner för att utveckla spelare. Lagen kommer jobba otroligt tight med varandra och vår spelidé och filosofi kommer att vara glasklar och föreningsägd för båda lagen.

För att spelare ska utvecklas och få ut den bästa möjliga prestationen menar Törnblom att det är viktigt att det dels finns en miljö där spelarna trivs och motiveras i, men även en röd tråd genom verksamheten. Den finns redan där, men nu ska den byggas vidare.

– MODO är en stark förening som är i toppen i Sverige med att utveckla juniorer. Det såg vi inte minst föregående säsong där seniorlaget spelade en mängd juniorer under hela säsongen. Den kunskapen som finns i föreningen ska vi bygga vidare på för att fortsatt vara ledande inom svensk ishockey, säger Törnblom.

"Förväntningarna är höga"

Hittills har Kevin endast varit på ett snabbt besök innan den slutgiltliga flytten upp till Ö-vik bär av. Men förväntningarna är höga inför den kommande säsongen och han ser mycket fram emot den spännande utmaningen.

– Mina förväntningar är högt ställda och vi har en tydlig handlingsplan för hur vi ska ta oss dit. MODO ska vara ett topplag i SDHL och en given guldkandidat. Samtidigt är det otroligt viktigt för oss att våra unga spelare utvecklas och känner en delaktighet i verksamheten, säger han och fortsätter:

– För mig är vi en stor förening med väldigt många individer samlade under samma tak. Sen har vi olika uppgifter där några spelar i lagen, någon spolar isen, någon gör intervjuer och någon tränar ett lag. Men alltid, oavsett, så är vi alla en del av MODO Hockey. Likväl som vi hjälps åt och tar gemensamt ansvar vid motgångar så är vi alla en del i framgångarna som kommer 2019/2020, avslutar Kevin Törnblom.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2019/2020