Albin och Victor kontrakterade

14 februari 2014 11:00

MODO Hockey kan idag meddela att man skrivit kontrakt med backen Albin Carlson och forwarden Victor Olofsson.

Kontrakten sträcker sig över säsongen 2015-16.

– Två seriösa killar som har haft en väldigt bra utvecklingskurva det senaste året, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund.


Säsongen 2013-14 är på väg in i sin roligaste del av säsongen. Just nu stundar ett OS-uppehåll innan grundseriens sex sista omgångar ska avverkas – och därefter handlar det om SM-slutspel.
Samtidigt pågår också jobbet med att forma MODO Hockeys trupp inför säsongen 2014-15 – och idag kan klubben presentera två ytterligare pusselbitar i det lagbygget.
Det handlar om backen Albin Carlson och forwarden Victor Olofsson – två spelare som har haft en riktigt bra säsong så här långt.
– Det ska bli spännande att följa Albin och Victor under de närmsta åren, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund.

Albin Carlson som kom till MODO Hockeys juniororganisation 2010 visade upp sig i tre matcher i SHL/Elitserien redan förra säsongen. Den här säsongen har det blivit 23 matcher – och dessutom rikligt med istid.
– Tycker det har gått bra så här långt. Jag började säsongen med J20-spel och när sedan A-laget hade skador så fick jag chansen, säger Albin och fortsätter:
– Visst är det en omställning att kliva in i SHL. Alla spelare är större och starkare och i vissa av matcherna är tempot riktigt högt. Skulle nog vilja säga att spelet utan puck är den allra största omställningen.

Albin har gjort stort intryck på många under resans gång. Så här säger exempelvis headcoach Anders Forsberg:
– Albin kommer att bli en fantastiskt bra back men det gäller att skynda långsamt. Det är därför vi har matchat in honom i lugn och ro – han ska få växa in i SHL-kostymen och bygga på sig den styrka som behövs. Det här är en tvåvägsback som kommer att göra massor av nytta för MODO Hockey.
GM Näslund fyller på:
– Albin är en rörlig back som löser de flesta situationer på ett enkelt och smart sätt – han är spelintelligent.

Albin har nu skrivit ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2015-16 – något som han kommenterar på följande sätt:
– Det känns jättebra och jag blev oerhört glad när jag fick veta att MODO Hockey ville ha mig kvar. Nu ska jag fortsätta träna hårt och sedan får vi se vad som händer, säger Albin.
Ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2015-16 har också forwarden Victor Olofsson undertecknat. Victor med MODO Hockey som moderklubb har en stark säsong i J20 bakom sig och fick i förra veckan också chansen att dra på sig landslagsdressen.
– Känns fantastiskt kul att ha skrivit tvåårskontrakt. Inför säsongen hade jag kanske inte några sådana här tankar men det har gått bra och det känns hur inspirerande som helst att ha fått den här möjligheten, säger Victor.

Under säsongen har Victor gjort 24 mål på 36 matcher med J20 – inte någon annan spelare i ligan har gjort fler mål än honom.
– Victor är en naturlig målskytt med ett riktigt vasst skott och en explosiv skridskoåkning, säger GM Näslund och headcoach Forsberg fortsätter:
– Man kan verkligen säga att Victor har spetsegenskaper när det gäller skottet. Det är få som kan matcha honom på det området och det kommer vi att få se mycket av i framtiden. En sniper och dessutom en extremt duktig straffskytt.

Så här säger Victor när han pratar om sin säsong:
– Tidigt i höstas gick det riktigt bra. Sedan hade jag en period där det gick både upp och ned. De senaste månaderna har det lossnat och jag tycker det gått uppåt mest hela tiden. Överlag kan man säga att det så här långt varit en riktigt bra säsong.
Hur beskriver du dig själv som spelare?
– Skottet och skridskoåkningen är mina främsta områden. Jag är offensivt lagd. Men jag jobbar hårt för att förbättra det defensiva spelet – och jag jobbar också hårt med att förbättra fysiken, bli starkare.

Victor är bokförd för elva matcher i SHL den här säsongen.
– Det har varit oerhört lärorikt att få vara med, säger Victor och fortsätter så här kring framtiden:
– Tittar jag fram mot kommande säsong så är målet att försöka ta en plats i SHL-laget – en ordinarie plats och sedan ta det därifrån. Jag kommer att träna stenhårt för att lyckas med det.