Vinstrik återstart för klubbens juniorlag
Publicerad: 2019-11-17
Junior
Både J18 Elit Norra och J20 SuperElit Norra återstartade i veckan och MODO Hockeys två juniorlag har båda varit i hetluften med tre matcher vardera. För J18 har det blivit tre raka segrar och för J20 slutade det med fem av nio poäng under helgen.

Landslagsuppehållen är över och MODO Hockey har åter spelat matcher i J18 Elit Norra och J20 SuperElit Norra. För J20 har det handlat om tre matcher på hemmaplan där fredagens och lördagens matcher spelades mot Leksand och söndagens match spelades mot Mora.

Mot serieledarna Leksand så blev det en imponerande seger i fredagens möte där slutresultatet till slut skrevs till 3-2 för MODO. I lördagens retur fick Leksand revansch och vann med 2-4 och i söndagens möte med Mora så blev det till slut seger med 3-2 efter förlängning för MODO Hockey.

— En stark insats av oss i fredagens möte mot Leksand. Vi står upp bra. Framförallt vinner vi den fysiska kampen och genom det får vi ner farten på Leksand. Ett bra målvaktsspel av Lucas Jägbring och ett aggressivt försvarsspel lägger grunden till fredagens seger mot serieledarna, säger huvudtränare Micke Sundell.

— Vi börjar lördagens match riktigt bra och tar rättvist ledningen. De tio första minuterna är nog det bästa vi presterat hittills. Tyvärr så går vi ned oss, börjar bli sena i besluten, passningsspelet blir sämre och vi transporterar mycket puck. Det leder till att Leksand vänder matchen till sin fördel.

— Det är skönt att vi ändå kunde vinna söndagens match till slut. Mora är ett lurigt lag och får man inte hål på dem tidigt så har dem en förmåga att hänga sig kvar i matcherna, avslutar Micke Sundell.

Tre segrar i J18 Elit Norra

För vårt juniorlag i J18 Elit Norra så blev det tre av tre möjliga segrar där det började redan i tisdags då MODO Hockey vann derbyt mot Örnsköldsvik med 5-3. Lördag och söndag har det varit bortamatcher i J18 Elit Norra där MODO vann mot Vännäs med 5-1 och mot Skellefteå med 2-0.

— Mot Örnsköldsvik skapar vi mängder med målchanser och borde ha gjort ett par mål, framför allt i första perioden. Men ÖHF stod upp bra och sett över hela matchen stämde inte vårt spel till 100%, så starkt att ändå vinna, säger huvudtränare Emil Svelander.

— Vi har svårt att få igång ett "flow" i matchen mot Vännäs. De skapar många fina chanser men Jakob Olsson är mycket stabil i målet och ger oss chansen att vinna och den chansen tar vi, säger Svelander och avslutar:

— Söndagens möte med Skellefteå håller mycket hög nivå. Vi får igång vårt passningsspel betydligt bättre och kommer genom det kontrollerat ut ur vår egen zon, vilket också ger oss bra ingångar i offensiv zon. Vi spelar vuxet utifrån vår gameplan, där vi kombinerar hård forecheck i anfallszon med ett något mera tillbakadraget presspel i mittzon. Dessutom gör Joel Bilander en mycket stabil insats i målet och det leder till vår seger.

Nu väntar en helg med matcher i Skellefteå och Luleå i J20 SuperElit Norra medan det är bortamöte med Sundsvall på fredag i J18 Elit Norra.

Redaktör, MODO Hockey Per Lundgren