Gustav Olhaver till MODO Hockey

27 mars 2020 11:30
Herr

Gustav Olhaver är klar för spel i MODO Hockey den kommande säsongen där forwarden senast kommer från spel i Tingsryds AIF. "En spelare som år efter år tagit steg framåt i sin utveckling och visat att han i framtiden kommer att spela på en högre nivå. Vi har en gemensam målsättning och ser fram emot att utvecklas tillsammans", kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Gustav Olhaver är klar för spel i MODO Hockey. Forwarden som är 197cm lång och 102kg tung har Rögle BK som moderklubb och har representerat klubben i U16, J18, J20 och i SHL.

– Jag började i Rögle när jag var liten och har spelat där i hela min juniorkarriär förutom en avstickare till WHL i Noramerika. Jag ville prova ett äventyr under en säsong där och det är ingenting jag ångrar då det var utvecklande i den åldern, kommenterar Olhaver angående sin hockeyuppväxt.

Olhaver, 22, svarade för sin poängmässigt bästa seniorsäsong den senaste säsongen där han på 47 matcher gjorde 13 mål och 9 assist för 22 poäng i Tingsryd. Moderklubben lånade även i Olhaver för en match i SHL.

– Jag utvecklades den senaste säsongen och började förstå att saker jag är bra på även går att genomföra på högre nivå, vilket gjorde att det lossnade för mig i mitt spel. Även roligt att jag fick komma tillbaka till Rögle för en match i SHL där jag spelade 14 minuter och kände att jag gjorde bra ifrån mig även på den nivån, vilket sporrade.

"Vi vet var vi har varandra"

Under säsongen 2017/2018 spelade Olhaver i Oskarshamn och hade Björn Hellkvist som huvudtränare, någonting som spelat in i beslutet att det nu blir MODO Hockey som klubbval för den kommande säsongen.

– Jag vet hur Björn vill spela ishockey och det är en rolig hockey att spela som är jobbig för motståndarna, men där det även krävs mycket av oss som spelare. Jag har självklart pratat med Björn inför det här besultet och vi vet även var vi har varandra sedan tidigare, kommenterar Olhaver och avslutar:

– Det är grymt inspirerade att nu få bli en del av MODO Hockey och den resa klubben är inne på. MODO har höga ambitioner och det passar mig som både person och spelare där jag ser fram emot att hjälpa klubben till segrar under nästa säsong.

Kontraktet med Gustav Olhaver gäller för den kommande säsongen.

Fler klipp i MODO Channel