Storseger för J18 borta mot Södertälje
Publicerad: 2016-01-24

Det blev en målmässig islossning för MODO Hockey J18 när man bortaslog Södertälje på söndagen. Slutresultatet skrevs till seger med hela 10-1 och därmed klev MODO Hockey J18 upp i toppen av den haltande tabellen i J18 Allsvenskan Norra.

- Vi gör en riktigt bra insats i 60 minuter. Den är helgjuten och det är något vi pratat om, säger huvudtränare Pär Styf efter matchen.

Första perioden blev målmässigt den jämnaste, en period som MODO Hockey J18 vann med 2-1. MODO Hockey J18 skulle ta ledningen genom August Nilsson när han i box play rensade en puck ur egen zon och pucken retfullt gled in under Södertäljes målvakt.

Hemmalaget Södertälje skulle kvittera knappt fyra minuter senare, då man i power play kunde sätta pucken bakom Dennis Westergård i MODO-målet. Men MODO Hockey J18 skulle återta ledningen då Jakob Stenqvist hittade rätt i power play, med ett tyst skott i krysset från point.

- Det är ett riktigt slumpmål som ger oss 1-0 och det är klart att det sätter lite press på dem. Trots att de får till en kvittering så håller vi uppe spelet och gör jobbet hela tiden, säger Styf.

I andra perioden fick MODO Hockey J18 verkligen ordning på spelet och gick på dryga nio effektiva minuter från 2-1 till 6-1. Först var det Linus Öst Pettersson som hittade rätt från blå. Sedan skulle William Eriksson skjuta 4-1 från slottet och 5 minuter senare skulle samme Eriksson göra 5-1 efter en tekningsvariant.

6-1 kom på en kontring där Nicolas Müller krigade in pucken framför mål till en fri Lukas Wernblom, där Wernblom enkelt kunde lägga pucken förbi Södertäljes målvakt. 6-1 stod sig sedan perioden ut.

- Vi får bra utdelning målmässigt och det är rättvist. Vi styr perioden helt och vi är noga med detaljerna, något som vi pratade om inför matchen, säger Pär Styf.

I tredje perioden handlade det mycket om att inte ge Södertälje någonting att gå på och med drygt tio minuter kvar av perioden stängde Anton Gradin definitivt matchen, då han i en två mot etta avslutade själv mot bortre stolpen.

Innan matchen var över hade MODO Hockey J18 gjort ytterligare tre mål. Maximillian Popovic styrde in 8-1 i power play, Carl Westberg gjorde 9-1 på en kontring och Lukas Wernblom fastställde slutresultatet till 10-1 i box play när MODO Hockey J18 kom två mot ett.

- Vi ville inte bara spela av matchen, vi ville göra 60 gedigna minuter och det gör vi. Vi får fyra mål till i perioden, mycket tack vare att spelarna är fokuserade matchen igenom. Alla i laget gör en suverän insats, avslutar Pär Styf.

Närmast väntar nu match hemma på onsdag mot Sundsvall och därefter hemmamöten med Skellefteå och Luleå lördag respektive söndag.

Precis som tidigare år har ni möjligheten att följa MODO Hockeys junior- och damlagsmatcher via LiveArena.

Ni kan numera också följa MODO Hockeys juniorlag på Twitter, via det officiella kontot @MODOHockeyJun. Där kommer resultatrapportering, länkar till artiklar och kortare nyheter att finnas.