Jan-Axel Alavaara inför onsdagens möte mot Skellefteå AIK

8 september 2015 15:10

Det återstår nu endast två träningsmatcher för MODO Hockey innan premiären av SHL 2015/2016. En av dessa matcher är på hemmaplan i Fjällräven Center när Skellefteå AIK kommer på besök för match med start 19:00 på onsdag kväll. "Det känns redan nu som att allvaret har startat när motståndet som återstår är två SHL-lag vi redan mött och framför allt lag vi kommer att möta även i ligan", säger MODO Hockeys assisterande tränare Jan-Axel Alavaara.


MODO Hockey gick segrande ur SCA-cupen i helgen där fredagens förlust mot Sundsvall följdes upp med seger över Timrå på söndag. Målskillnad avgjorde cupen där MODO Hockey placerade sig före länsrivalen Timrå.

– Vi spelade en betydligt bättre match under söndagen än vad vi gjorde i fredags, konstaterar MODO Hockeys assisterande tränare Jan-Axel Alavaara och fortsätter:

– Vi vilade några spelare under fredagen men inställningen hos de som spelade var inte acceptabel. Det kan absolut vara svårt att tända till under vissa perioder av försäsongen, men vi måste alltid hålla en högre lägstanivå än vad vi gjorde mot Sundsvall. Under söndagen mot Timrå gör vi 55 bra minuter där vi framför allt jobbade hårt och det är det som vi måste ta med oss även i fortsättningen.

"Lapierre är en klass-spelare"

MODO Hockey har alla spelare tillgängliga inför mötet mot Skellefteå AIK då nyförvärvet Maxim Lapierre tränade för fullt, vilket även Peter Öberg och Juha-Pekka Haataja gjorde. Det var för övrigt ett längre ispass under tisdagen i Fjällräven Center och tränarstaben var nöjda med intensiteten.

– Jag tycker att vi tränade bra idag och det märks på killarna att allvaret nu verkligen närmar sig. Vi har full trupp där alla är friska och pigga samt redo för spel imorgon, så det blir ett angenämt problem med laguttagningen, berättar Alavaara och avslutar med att kommentera nyförvärvet Maxim Lapierre:

– Man ser att Lapierre är en klass-spelare, inte minst på farten han håller samt kraften han går in med i varje sitaution. Det är inte många som kommer att kunna flytta på honom den kommande säsongen. Det ska bli jättespännande att se honom spela.

Besök modo.ebiljett.nu för att köpa biljetter MODO Hockey - Skellefteå AIK

Inte på plats i Fjällräven Center? Se matchen via LiveArena