Förlust på bortaplan mot HV71
Publicerad: 2016-01-23

MODO Hockey förlorade kvällens bortamatch mot HV71 med 3-0. Detta efter periodsiffrorna 0-0, 2-0, 1-0. I en tät och jämn match var det hemmalaget som utnyttjade de få chanser som dök upp och kunde därför ta revansch efter gårdagens möte mellan lagen.

Andra matchen i back to back-mötet mellan MODO Hockey och HV71 inleddes med en tät period spelmässigt. Inget av lagen var intresserade av att bjuda det andra laget på några chanser. Lagens båda målvakter, Fredrik Pettersson-Wentzel i HV71 och Jonatan Bjurö tvingades till ett fåtal heta ingripanden men utöver detta hade de inte mycket att göra bakom två försvarsstarka lag.

Största händelsen i den första perioden var Chris Campolis farliga tackling på Peter Öberg som lämnade MODO-forwarden liggande på isen en längre tid. Matchstraff för Campoli och Öberg fick ledas av isen, för att sedan inte komma tillbaka mer i matchen. Skottstatistiken i den första perioden 5-6.

Dubbla mål för HV71 i den andra perioden

MODO startade den andra perioden med två och en halv minut i power play efter Chris Campolis matchstraff. Trots lång tid i anfallszonen lyckades man dock aldrig skapa något riktigt farligt mot Fredrik Pettersson-Wentzel.

Spelet fortsatt jämnt fram till 5:46 när Erik Andersson åkte sig lös på vänsterkanten till ett bra läge i tekningscirkeln, skottet gick in högt förbi Jonatan Bjurö vid höger stolpe till 1-0 för HV71.

Efter ledningsmålet tog hemmalaget över spelet gradvis och kunde därför också utöka sin ledning efter en olycklig rensning i försvarszonen av MODO. Pucken hamnade på bladet hos Filip Sandberg som snabbt spelade ut till Anton Bengtsson som sköt direkt, pucken in vid första stolpen förbi Jonatan Bjurö som inte hann med i sidoförflyttningen. 2-0 efter 16:46.

HV71 snäppet vassare än MODO i den andra perioden, man var det lag som utnyttjade tillfälligheterna bättre och gick till periodvila med en tvåmålsledning. Skottstatistik i den andra perioden, 10-9.

"Vi gör absolut vårt yttersta men skapar för lite framåt"

Spelet var fortsatt jämnt i den tredje perioden men trots hög kämpainsats från MODO Hockeys sida så lyckades HV71 på nytt vända spelet efter 7:41. Erik Andersson frispelade Oscar Sundh i mittzonen som fri med Jonatan Bjurö satte pucken lågt vid höger stolpe till 3-0.

MODO Hockey kämpade matchen ut och skapade några farliga chanser i slutskedet mot Fredrik Pettersson-Wentzel, dock utan att pucken hittade vägen in i nät. Sammanfattningsvis en tät och jämn match där HV71 utnyttjade sina chanser lite bättre än MODO. Skottstatistiken i den tredje perioden, 7-10. Totalt, 22-25.

Andreas Johansson kommenterade efter matchen till CMore:

- Jämn match, vi har inte riktigt kraften framåt. Tycker vi krigar på bra, det är ingen som inte försöker. Vi gör absolut vårt yttersta men skapar för lite framåt för att kunna vinna matchen och räcker inte riktigt till idag.

Nästa match för MODO Hockey är hemma mot Djurgården tisdag den 26 februari. Köp biljetter till matchen här och stötta MODO på plats i Fjällräven Center!