Mattias Karlin ny huvudtränare i MODO Hockey

16 april 2021 12:04
Herr

MODO Hockeys nye huvudtränare på herrsidan är Mattias Karlin, det presenterades under fredagen. Mattias, som närmast kommer från Västervik, har skrivit ett treårskontrakt med MODO Hockey. "Det är en väldigt härlig känsla att komma hem till MODO, det är klubben man representerat en stor del av sitt liv och MODO-hjärtat är stort", kommenterar Karlin.


Mattias Karlin är tillbaka i MODO Hockey, det stod klart under fredagen då MODO Hockeys sportchef Henrik Gradin meddelade i livesändningen från studion att Mattias skrivit på ett treårskontrakt med moderklubben.

— Vi är väldigt glada att knyta upp Mattias till MODO Hockey. Mattias har visat att han har en mycket hög kompetens som tränare samt en otroligt bra förmåga att ändra matchbilder. Det skall bli roligt och inspirerande att få jobba med Mattias, kommenterar MODO Hockeys Sportchef Henrik Gradin.

Mattias inledde sin karriär som spelare i MODO och gjorde fyra säsonger för klubben i dåvarande Elitserien, innan karriären tog honom till Bostons organisation och spel med Providence Bruins. En olycklig knäskada tvingade dock Mattias att avsluta den aktiva karriären och har efter det tränat bland annat KB65, Örnsköldsvik HF, Mora och Västervik. Just Västervik har Mattias representerat under tio säsonger och han har varit med och tagit dem från division 2 till HockeyAllsvenskan, där den senaste säsongen slutade med förlust i semifinalspelet mot Timrå IK.

”MODO-hjärtat är stort”

— Det är en väldigt härlig känsla att komma hem till MODO. Det är min moderklubb och jag har följt laget hela tiden och hängt med när MODO är i farten. Det känns kul att få komma hem och bidra. MODO-hjärtat är stort, jag representerade klubben under nästan hela min karriär, från sex års ålder, kommenterar Mattias Karlin och fortsätter:

— Jag har varit tio år i Västervik, en fjärdedel av mitt liv, men allting har sin tid och nu är det MODO Hockey som jag ser fram emot att få vara en del av. Vi ska jobba med att hela tiden bli bättre och det ska synas på planen. Vi ska sikta på slutspel och där kan allting hända.

— Det är inte exakt bestämt när flyttlasset går norrut, men jag kommer att komma upp till Örnsköldsvik i maj och ser fram emot att få börja arbetet, avslutar Mattias Karlin.

Kontraktet med Mattias Karlin är skrivet för de tre kommande säsongerna.