Niklas Nordgren ny junioransvarig i MoDo: "Brinner för det här"

26 augusti 2021 11:33
NYHET

I samband med onsdagens match mot Luleå kunde vi presentera en glad nyhet.

Niklas Nordgren har anställts som ny junioransvarig i MoDo Hockey.


Niklas Nordgren har MoDo Hockey som moderklubb och slöt också cirkeln som spelare när han återvände hem och avslutade karriären med två säsonger mellan 2013 och 2015. Däremellan hann han med en handfull säsonger med Timrå i dåvarande Elitserien, ett år i NHL-laget Carolina Hurricanes och dess organisation, och en lång och framgångsrik sejour med Rapperswil-Jona och Kloten i Schweiz.

Nu är han åter tillbaka i MoDo Hockey - men som ledare.

Vi har varit på jakt efter en person som ska vara ansvarig för vår juniorverksamhet och från snart finns Niklas Nordgren i den rollen.

– När "Hinken" (sportchef Henrik Gradin) hörde av sig så var det inte så mycket att fundera på, det var bara att tacka ja direkt. Jag ser jättemycket fram emot det här och tycker det är roligt att jobba med ungdomar, säger Niklas Nordgren.

Han är väl bekant med flera av de personer som redan finns i föreningen.

– Det har blivit en del förändringar här och många jag känner har kommit in i föreningen. Mattias (Karlin) och jag är lika gamla och även Jocke Grundberg som har kommit in i styrelsen. Vi känner varandra sedan hockeygymnasietiden och jag känner mig trygg med dem. "Hinken" känner jag sedan tidigare också.

Sportchef Gradin är själv också trygg i valet av Niklas Nordgren och ser fram emot att kunna förstärka staben kring juniororganisationen.

– Jag har känt Niklas ett bra tag och jag vet att han brinner väldigt mycket, framför allt för juniorhockeyn men också för hockeyn i stort här i regionen.

Vilka blir hans viktigaste arbetsuppgifter?

– Han ska se till helhetsbilden. Framför allt ska han hjälpa juniortränarna och vara ett bollplank till dem, se till så att de får feedback och stöttning och kan ventilera frågor. Våra tränare ska kunna fokusera mer på att vara tränare och utbilda spelare, och Niklas ska avlasta dem, säger Henrik Gradin.

Niklas Nordgren inleder sin nya tjänst den 1 september.