MoDo har ny chans att avgöra på bortaplan
Publicerad: 2022-04-03
INFÖR MATCH
MoDo Hockey har återigen chans att avgöra kvartsfinalserien mot Kristianstad när lagen gör upp i match nummer sex i Kristianstads Ishall på söndagskvällen. Vi måste vara noggranna runt blålinjerna", säger lagkapten Daniel Sylwander.

Det var, givetvis, b¨åde deppigt och frustrerat i MoDolägret på fredagskvällen, när laget inte lyckades förvalta matchbollen mot Kristianstad hemma i Hägglunds Arena. Nu är dock den matchen historia och alla blickar framåt mot det som komma skall på söndagskvällen - match sex i Kristianstads Ishall och ytterligare en matchboll i kvartsfinalserien.

– Jag hoppas att spelarna tar med sig irritationen över att vi förlorar. Att de tar med sig den på rätt sätt och kommer ut och kör på och spelar vårt eget spel, säger huvudtränare Mattias Karlin.

Om vi ändå sneglar bakåt lite för att sammanfatta vad som gick snett senast och måste förändras till söndagens möte, så var det i synnerhet så att Kristianstad var mer effektivt.

– Vi gör en rätt så bra match egentligen och skapar ofantligt mycket, men vi tar inte hand om sakerna, säger Karlin. Vi har superlägen som vi borde ha förvaltat bättre. Ibland hade vi helt enkelt inte marginalerna på sin sida, men några gånger tyckte jag också att vi kunde ha gjort det bättre, då vi drog till allt vi kunde istället för att bara placera in pucken.

MoDo Hockey reste söderut med flyg på lördagen och har haft mer än ett dygn på sig att ladda om på plats i Skåne. Räkna med ett heltaggat lag när pucken släpps 18.30 på söndagen.

– Det är slutspel och man kan inte tro att det är en walk in the park. säger Daniel Sylwander och fortsätter:

– Vi kommer att få kämpa och slita in i det sista om vi ska gå hela vägen dit vi vill och det gäller att vi går samman som grupp. Vi har visat under säsongen att vi varit otroligt starka och framför allt när vi förlorat en match så har vi kommit tillbaka starkare i nästa.

Lagkaptenen efterlyser en större noggrannhet kring blålinjerna i afton.

– Senast tappade vi en del puckar där och vi gav dem egentligen deras lägen när vi gjorde det. Vi var slarviga och inte tillräckligt raka och de är kontringsstarka. Men gör vi den biten rätt så kommer vi att kunna stänga ner den här kvartsfinalserien.

18.30 är det som sagt nedsläpp i Kristianstads Ishall och noterbart att kvartsfinalserien mellan MoDo och KIK är den enda som är igång nu, sedan HV71, BIK Karlskoga och Björklöven vunnit sina matchserier.

Exakt hur MoDo Hockey formerar manskapet på söndagskvällen bestäms närmare match, men räkna inte med några större förändringar.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist