Klart för kvartsfinal – Karlin inför torsdagens hemmamatch
Publicerad: 2022-03-24
INFÖR MATCH
Dagen är här. Dagen då MoDos herrlag tar klivet in i slutspelet och gör upp med Kristianstad i den första kvartsfinalen. Det gäller att vi sköter våra kort rätt", säger huvudtränaren Mattias Karlin.

Just Mattias Karlin var den som på tisdagskvällen berättade i en livesändning i C More att MoDo Hockeys val av motstånd föll på Kristianstad. Västervik försvann som alternativ när HV71 valde dem och då blickade MoDo längre söderut, mot den skånska klubben.

Lagen har mötts vid fyra tillfällen hittills den här säsongen. Tre gånger har det slutat med trepoängare för MoDo Hockey (5–3, 6–3 och 4–3) och en gång, i januari, vann Kristianstad med 4–3 efter sudden death.

– Jag tycker att vi generellt har gjort rätt så bra matcher mot dem, vi har varit relativt stabila, säger Karlin och fortsätter:

– Kristianstad är ett lag som tycker om att åka mycket skridsko, de vill gärna köra på och det blir rätt så mycket fram och tillbaka i spelet. De har klart mer spets i år än vad de har haft tidigare år också och det är ett bra hockeylag. Det gäller att vi sköter våra kort rätt.

MoDo har haft fokus på att driva upp tempot på träningarna på sistone och läxan att scouta Kristianstad påbörjades redan innan valet föll på tisdagskvällen.

– I och med att vi fick välja som lag nummer två så har vi kunnat titta lite extra på några av de andra lagen, konstaterar Karlin, som är laddad inför torsdagens drabbning i Hägglunds Arena – precis som resten av ledarna och spelarna.

– Det märks att det är någonting som är på väg att komma. Sedan ska man självklart inte överdramatisera ett slutspel heller, det är fortfarande samma sport. Vi ledare och spelarna har alla ett ansvar i att inte sticka iväg. Men självklart är man lite mer påslagen och taggar till lite extra.

MoDo hoppas också på ett starkt stöd från läktarplats på hemmaplan. Laget har vunnit 24 av 26 matcher i Hägglunds Arena hittills den här säsongen och där har publiken hjälpt till.

– Det går inte med ord att beskriva hur mycket de (fansen) betyder. Att ha mycket folk på läktarna hjälper oss väldigt mycket och jag hoppas att folket sluter upp. Förhoppningsvis kan vi bjuda tillbaka med en vinst.

MoDo Hockey har en skadefri trupp, sånär som på långtidsfrånvarande Tobias Viklund, som ju numera fungerar som videocoach under matcherna. Dock så är Filip Sveningsson alltjämt avstängd – han får återvända till spel i match fyra, på bortaplan nästa onsdag.

UPPLEV SLUTSPELET PÅ PLATS

Kvartsfinalserien rivstartar med två hemmamatcher för MoDo Hockey, på torsdag (nedsläpp 19.00) och lördag (18.30). Du kommer väl till Hägglunds Arena och är med på slutspelsresan på plats? Vi gör det här tillsammans!

Biljetter till kvartsfinal 1 och 2 hittar du på modo.ebiljett.nu. Noterbart är att barn och ungdomar under 18 år bara betalar 20 kronor för inträde på ståplatsläktaren.

Välkomna till Hägglunds Arena!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist