Två segrar och en förlust helgens resultat

11 oktober 2020 21:23
Junior

MODO Hockey fortsätter att ligga i toppen av J20 Nationell Norra, detta efter att laget under helgen spelat till sig sex av nio poäng i tre tuffa hemmamatcher då Skellefteå och Luleå gästat Örnsköldsvik.


Tre matcher stod på schemat i J20 Nationell Norra under helgen då Skellefteå och Luleå var på besök i Örnsköldsvik. Skellefteå stod för motståndet under både fredagens och lördagens match och det blev en seger och en förlust mot gänget från Västerbotten.

Fredagens match slutade med vinst 6-2 där sex av de åtta målen kom i sista perioden och lördagens match blev en förlust med 1-4.

— Fredagens match är öppen med mycket målchanser åt båda hållen. Vi är effektivast och tar därför hem segern i en match som spelades i ett mycket högt tempo. Lördagens match blir sedan en mer tillknäppt tillställning om man ser till antalet målchanser, men farten och kvaliteten på matchen är fortsatt hög. Sett över de två matcherna är det rättvist att lagen vinner var sin match, sammanfattar huvudtränare Emil Svelander de två matcherna mot Skellefteå.

"Imponerad av killarnas inställning"

Söndagens möte med Luleå slutade till slut med seger med 4-2 efter att MODO satt matchens sista mål i tom kasse när Luleå jagade en kvittering. Hemmalaget var målmässigt hela tiden i förarsätet och Luleås båda kvitteringar följdes av snabba ledningsmål från MODO Hockeys sida.

— På nytt en bra hockeymatch från båda lagen. Vi kommer ut väldigt starkt i första perioden och är spelförande, därefter är Luleå bättre än oss i andra medan jag tycker att vi tar över igen i tredje där vi är riktigt starka, säger Emil Svelander och avslutar:

— Sammantaget ytterligare en fin helg med hockeymatcher på en väldigt hög juniornivå. Vi har haft ett bra anfallsspel och har på senare tid utvecklat vårt spel in mot motståndarmålet mycket. Jag är imponerad av killarnas inställning till att tävla, vinna åkrace och kamper över hela isen. Dessutom får vi åter igen bra målvaktsspel i alla tre matcherna.

Kommande match i J20 Nationell Norra

För MODO Hockey väntar nu en match under kommande vecka och den spelas på hemmaplan när länsrivalen Timrå IK kommer på besök på lördag.