Björn Edlund inför helgens hemmamatcher

16 januari 2020 15:15
Dam

MODO Hockey har två hemmamatcher i SDHL i helgen när lördag bereder match mot SDE innan söndagens motståndare är AIK. Båda matcherna har nedsläpp 16:00 i Fjällräven Center. "Trots att vi kommer från en helg med mixade känslor så känns det bra och vi är laddade inför helgens hemmamatcher", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel inför matchen.


Den senaste helgen slutade med en seger och en förlust för MODO Hockey som först förlorade mötet mot Leksand på bortaplan innan söndagen slutade med seger och tre poäng i bortamatchen mot Brynäs IF.

– Ser man till helheten i matchen mot Leksand så är vi bra och kanske är det spelförande laget. Men vi sätter oss själva i svåra situationer och ställer till det för oss själva. Samtidigt som vi möter en motståndare som är effektiva och vi svarar för alldeles för många misstag, sammanfattar Björn Edlund till MODO Channel och fortsatte:

– Mot Brynäs kommer vi ut och ligger bra i banan där vi får utdelning på våra lägen vilket vi inte riktigt är vana vid trots spelövertag i matcherna. Vi har pratat mycket om "det sista lilla" och i den matchen så gjorde vi välförtjänt många mål.

"Kunskapen finns för att tävla med alla lag"

För MODO Hockeys del väntar nu matcher mot SDE och AIK på hemmaplan lördag respektive söndag där båda matcherna har nedsläpp 16:00. Poängen är alltid viktiga i seriespel men när SDHL 2019/2020 närmar sig upploppet är det riktigt viktiga matcher som väntar MODO.

– Vi har hela tiden visat att vi har kapaciteten men vi har även haft många plumpar i protokollen där vi spelat kanske fyra matcher med full trupp. Vår största akilleshäl över många matcher är dock målskyttet där vi måste upp i effektiviteten. Kunskapen finns för att tävla med alla lag i ligan, kommenterar Edlund och avslutar:

– Vi har lagt mycket tid på att fortsätta jobba på hur vi ska spela i anfallszon där vi vill vara snabba i en första rush men även sen kunna bygga ett spel efter det. Vi har haft ett bättre offensivt spel "på andra våg" och det vill vi fortsätta att bygga på.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Det står nu klart att Matilda Elfving lånas in från Husum Hockey för resten av säsongen. MODO saknar Amanda Ahlm och Katia Clement Heydra som båda tvingas till vila på grund av hjärnskakningar.

Förköp biljetter inför matcherna

Precis som vanligt är det förköp som gäller för bästa pris till MODO Hockeys hemmamatcher. Du kan lösa entré i kassan på matchdagen men förboka gärna dina biljetter hos något av våra ombud i Örnsköldsvik med omnejd eller surfa in på modo.ebiljett.nu.