Daniel Mannberg förstärker MoDos forwardssida

27 oktober 2021 17:25
NYFÖRVÄRV

MoDo Hockey kan idag meddela att klubben skrivit kontrakt med 28-årige forwarden Daniel Mannberg, som närmast kommer från Brynäs i SHL.

Kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2023/24.


Daniel Mannberg kommer ursprunligen från Boden i Norrbotten och har - precis som MoDo-backen Jesper Dahlroth - Björns IF som moderklubb. Han debuterade i dåvarande elitserien med Luleå redan 2009/2010 och sedan dess har det blivit 436 matcher i högsta ligan och 66 matcher i SM-slutspel.

Därtill har Mannberg varit utlånad några svängar till Asplöven och Almtuna i HockeyAllsvenskan och har stått för 20 poäng på 53 matcher på näst högsta serienivån. Han har också en gedigen erfarenhet från spel med ungdoms- och juniorlandslag och har gjort tre landskamper för Tre Kronor.

Den här säsongen har han inlett i Brynäs, som han tillhört sedan 2015, men nu lämnar han Gävleklubben och flyttar norrut för att representera MoDo Hockey. Kontraktet är skrivet över resten av denna säsong och ytterligare två säsonger, till våren 2024.

– Det är en kvick, snabb forward som har spelat många år i SHL. Där har han haft en lite mer undanskymd roll men hans speed gör honom till ett hot och vi tror att han kan vara väldigt bra på allsvensk nivå, säger MoDos sportchef Henrik Gradin och fortsätter:

– Han jobbar hårt och är lika bra offensivt som defensivt, vilket gör att han kan användas i alla tänkbara spelformer.

Sedan är han rightare också?

– Ja, bara en sån sak (skratt).

Daniel Mannberg reser norrut redan under onsdagskvällen och gör sitt första träningspass med sin nya klubb på torsdag förmiddag. Planen är att han ska debutera i sin nya klubb i det emotsedda derbyt hemma mot Björklöven på fredag kväll.