Efterlängtad seger hemma mot Väsby
Publicerad: 2020-11-25
Efter långt speluppehåll så var det under onsdagskvällen dags för ny match i HockeyAllsvenskan för MODO Hockey när Väsby gästade Fjällräven Center. MODO tog direkt tag i matchen och till slut vann hemmalaget med 7-2, där Mikkel Aagaard gjorde två mål och Hugo Styf gjorde sitt första mål i herrlaget.

MODO hade inte spelat match på en vecka och när det nu var dags för ny match i HockeyAllsvenskan så var det Väsby som stod för motståndet. MODO saknade Aleksi Heponiemi som missade matchen på grund av sjukdom.

Hemmalaget stod för en stabil insats redan från start och såg också till att ta ledningen i matchen efter 5:46. Kalle Jellvert gick på mål och via ett par studsar och en Väsby-fot så var pucken i mål. Målet videogranskades men utan åtgärd. När Mikkel Aagaard gjorde 2-0 för MODO så var det aldrig något snack, klockan den hade tickat upp till 14:02.

I powerplay reducerade Väsby men innan perioden var över hade MODO gjort ytterligare ett mål, detta då Hugo Styf från backplats gjorde sitt första mål i herrlaget.

MODO gick ifrån i andra perioden

Tidigt i den andra perioden, med blott 1:39 på klockan, så utökade MODO Hockey till 4-1, då Magnus Häggström hittade rätt i ett friläge efter att han brutit sig in framför målet. Blott två minuter senare så kom även 5-1 för hemmalaget, denna gång i spel med en man mer på isen. Målet kom från Patrik Karlkvists klubba, från hans patenterade position i powerplay.

Målen kom, men spelet lämnade en del övrigt att önska och Anthony Peters fick bekänna färg i målet. Ett mål fick Väsby till, när Lavoie kom fri och 5-2 lös på tavlan. Det saknades en hel del från MODO Hockeys sida spelmässigt och i andra paus så var det en rejäl genomgång i omklädningsrummet.

Bra gensvar från laget

Genomgången fick bra gensvar och direkt i tredje perioden så utökade Mikkel Aagaard till 6-2 och matchen stängdes. I mitten av perioden kom även 7-2 då Daniel Sylwander hittade rätt och därmed fastskrev han även slutresultatet i matchen.

MODO tog med det tre poäng och nu väntar Västerås på hemmaplan på söndag, en match som startar 17:30.