Huras om Lapierre: "En spelare som kommer att tillföra attityd"

3 september 2015 16:00

Under gårdagen blev det officiellt att Maxim Lapierre är MODO Hockeys senaste nyförvärv. Lapierre anländer till Örnsköldsvik under helgen och huvudtränare Larry Huras är på det klara med vad nyförvärvet kommer att tillföra: "Maxim Lapierre är en spelare som kommer att tillföra känslor, attityd och vinnarinstinkt till laget".


Larry Huras har precis avslutat dagens träning för MODO Hockey och laget gör sig redo för två stycken träningsmatcher i helgen när SCA-cupen spelas. Maxim Lapierre kommer inte att bli spelklar till någon av dessa matcher, men Huras ser fram emot att se nyförvärvet på is.

– När vi kollade efter vilka egenskaper som kanske saknades i laget så kom vi fram till att han har många styrkor som vi behöver. För det första är han högerfattad och kan spela center där samtliga våra andra centrar är vänsterskyttar, säger Huras och fortsätter:

– Han är skicklig när det kommer till tekningar där vi har spelare som kan teka väldigt bra medan Maxim är mer av en tekningsspecialist. Dessutom är han mycket bra med en man mindre på isen samt att han alltid ger allt och är en duktig tvåvägsspelare.

"En tuff spelare med mycket hockey i sig"

Bland det första som dök upp i media och bland fans i samband med att MODO Hockey presenterade Maxim Lapierre är att han är en slagskämpe och buse ute på isen, något som Huras inte håller med om.

– Självklart kommer Maxim att stå upp för sina lagkamrater, men han är ingen "goon" utan snarare en tuff spelare som dessutom har mycket ishockey i sig. Vi har även hört oss för med bröderna Sedin som spelat med honom och vi vet att han kan passa pucken, åka skridskor och dessutom göra ett och annat mål. Där ser vi fram emot att han kanske kan överraska många.

"Vi kan matcha honom mot toppcentrar"

Larry Huras har följt Maxim Lapierre och sett honom spela i Montreal men även senare under hans tid i Vancouver och i Pittsburgh där han gillat energin och Lapierres sätt att spela hårt och alltid ge allt:

– Motståndarna vet när han befinner sig på isen då han varit den största "trashtalkern" i ligan och gjort tillvaron sur för många motståndare, säger Huras och avslutar:

– Vi kan matcha honom mot alla toppcentrar i SHL och veta att de inte kommer att ha roligt ute på isen när de möter honom. Maxim Lapierre är en spelare som brinner för uppgiften och det är en mycket viktig del av MODO Hockey. Alla lagdelar måste fungera och alla måste göra det bästa i sin roll för att vi ska få en fungerande helhet där målet alltid är att vinna alla matcher.

Vi behöver dig - Köp säsongskort för SHL 2015/2016