Anton Öhman klar för två säsonger i MODO

7 maj 2019 11:05
Anton Öhman, här i Västerås tröja
Herr

MODO Hockey kan idag meddela att backen Anton Öhman signerat ett avtal med klubben för de två kommande säsongerna. "Det har varit en process, men det känns både roligt och bra att han vill vara i MODO Hockey och här kunna spela ut sin offensiva ishockey", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel.


Anton Öhman kommer senast från spel i SHL och Malmö Redhawks som han representerade säsongen 2018/2019 där han spelade 23 matcher och gjorde tio poäng genom tre mål och sju assist.

– Jag tycker att det kändes bra den senaste säsongen under de matcher som jag spelade i Malmö där jag fick chansen att ytterligare utveckla mitt spel, kommenterar Anton Öhman och fortsätter:

– Skadan som stoppade mig från att spela fler matcher hämmar mig inte nu och jag är både nyfiken och laddad att vara med på resan som MODO Hockey är inne på. Jag och Björn Hellkvist har haft bra snack inför kontraktsskrivningen och det här känns helt rätt för min del.

"Kommer tillföra en dimension i vårt spel"

Nu är Öhman, 23, klar för spel i MODO Hockey och har signerat ett kontrakt som gäller för de två kommande säsongerna. Tränare Björn Hellkvist sparar inte på berömmet i MODO Channels sändning:

– En oerhört spelteknisk och skicklig back som är en duktig skridskoåkare och har en offensiv uppsida i sitt spel. Han är duktig på blålinjen i både fem mot fem och i powerplay och kommer att tillföra en dimension i vårt spel som jag tycker att vi saknade den senaste säsongen.

Anton Öhman har Hörnefors IF som moderklubb och har spelat juniorhockey i Björklöven innan han representerade Skellefteå AIK i såväl J18 som J20 som spel i SHL till och från under fem säsonger. Öhman blev under sejouren i Skellefteå utlånad till HockeyAllsvenskan där han spelat totalt 55 matcher för Björklöven, Västerås och Leksand.

– HockeyAllsvenskan är en bra liga där farten är hög och spelet är roligt, kommenterar Öhman och avslutar:

– Jag är en spelare som gillar att ha pucken där jag ser mig själv som en offensiv back där jag trivs väldigt bra i anfallszonen. MODO har alltid varit ett tufft lag att möta under de säsonger jag stått på andra sidan isen och jag ser nu fram emot att vara en del av klubben.

Kontraktet med Anton Öhman gäller för de två kommande säsongerna. Öhman kommer att spela i tröja nummer 27 i MODO Hockey.

Till MODO Channel

Kontraktsläget i MODO Hockey 2019/2020