Björn Edlund fortsätter som huvudtränare och sportchef

27 maj 2019 14:18
Björn Edlund i MODO-båset
Dam

Huvudtränare och sportchef Björn Edlund stannar i MODO Hockey de två kommande säsongerna där ett nytt avtal nu undertecknats. ”Vi är väldigt glada att förlänga avtalet med Björn Edlund där han har gjort ett bra jobb de senaste åren. MODO Hockeys damlag firar 50 år den här säsongen och ska fortsätta att även i framtiden vara en av de ledande föreningarna och se långsiktigt på hela verksamheten”, kommenterar MODO Hockeys VD Johan Widebro.


Björn Edlund var assisterande tränare i MODO Hockey under tre säsonger mellan 2014-2017 innan han säsongen 2017/2018 gjorde sin första säsong som huvudtränare i föreningen. Med Edlund som sportchef och huvudtränare har MODO placerat sig på tredje plats i SDHL 2017/2018 samt på andra plats 2018/2019 och har båda åren tagit sig till semifinal i SM-slutspelet.

– SDHL som liga bli bättre och bättre för varje säsong där vi ska vara med i toppen även den kommande säsongen och naturligtvis rustar vi för det. Men lika viktigt som representationslagets resultat är att vi ska fortsätta att vara en levande plantskola. Den förra säsongen hade vi väldigt många juniorer som ordinarie spelare där det finns en tydlig strategi att utbilda spelare som sedan ska ta klivet fullt ut till seniorishockey, kommenterar Björn Edlund och avslutar:

– Vi kommer att lägga in ytterligare en växel vad gäller utbildning av våra juniorer och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Kevin Törnblom, inte minst i de specifika frågorna. Det är roligt att fortsätta bygga på grunden som har lagts under de senaste två säsongerna.

Kontraktet med Björn Edlund gäller för de två kommande säsongerna.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2019/2020