Maxim Lapierre förstärker MODO Hockey

2 september 2015 08:20

MODO Hockey kan idag meddela att klubben kontrakterat forwarden Maxim Lapierre för de två kommande säsongerna. ”Det här är en spelare med bra karaktär som är van att spela på alla positioner som forward samt har stor rutin från NHL”, säger GM Per Svartvadet.


MODO Hockey förstärker truppen inför SHL 2015/2016 och kan idag meddela att en spelare med över 600 NHL-matcher ansluter då Maxim Lapierre skrivit kontrakt för de två kommande säsongerna.

– Lapierre besitter kvalitéer som vi just nu saknar i vår forwardbesättning, vilket gör det extra glädjande att vi nu kan presentera honom som en spelare i MODO Hockey, säger GM Per Svartvadet.

”Kan spela mot motståndarnas bästa kedjor”

De senaste sju säsongerna har Lapierre spelat NHL-hockey och då representerat Pittsburgh Penguins, St. Louis Blues, Vancouver Canucks, Anaheim Ducks och Montreal Canadiens. Lapierre är känd som en hårt jobbande forward som ger allt för sitt lag och sina lagkamrater. I NHL har Lapierre loggat mycket istid i numerärt underläge samt gjort sig känd som en spelare som gillar att spela fysiskt och hela tiden vara ett irritationsmoment för sina motståndare.

– Lapierre är, förutom sina uppenbara styrkor som spelare, även en erkänt duktig tekare. Han har haft rollen i NHL att spela mot motståndarnas bästa offensiva kedjor och gjort det jobbet fantastiskt bra. Vi har dessutom stora förhoppningar på att han nu i SHL även kommer att kunna producera framåt för MODO Hockey, avslutar GM Svartvadet.

Maxim Lapierre ansluter till truppen så snart som möjligt.

Vi behöver dig i Fjällräven Center 2015/2016 - teckna säsongskort