Marcel Müller – första tysken i MODO Hockey

20 juli 2012 11:17

Nyblivne 24-åringe forwarden Marcel Müller är MODO Hockeys senaste förvärv inför säsongen 2012-13.

Tyske Müller kommer närmast från spel i AHL med Toronto Marlies.

– Marcel är en powerforward som trots sin storlek har en fin skridskoåkning och teknik, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund.


Tyske Marcel Müller är en stor och stark forward som mäter 194 cm och väger 96 kg.

Han tog steget över till Nordamerika och Toronto Maple Leafs sommaren 2010 efter att ha gjort en mycket stark säsong i Kölner Haie och även representerat Tyskland i både OS och VM.

– Vi känner att Marcels spelartyp kommer att vara en viktig ingrediens i vårt lag i vinter, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund.

Under sina två säsonger i Nordamerika har han fått chansen i tre matcher i NHL – i övrigt har det handlat om AHL-spel med Toronto Marlies där han på 139 matcher gjort 30 mål och totalt 85 poäng.

Mästerskap har Müller varit med och spelat hem. Två gånger blev det guld i tyska juniorligan och 2006 var han med i Eisbären Berlins guldvinnande lag i DEL.

I landslagssammanhang var han med och förde upp de tyska juniorerna till A-gruppen 2008 och i A-landslaget har han gjort totalt 52 landskamper – och spelat ett OS och två VM.

Nu tar han klivet till Sverige och Elitserien och blir därmed också den förste tyske spelaren genom tiderna i MODO Hockey.

Kontraktet med Marcel Müller sträcker sig över säsongen 2012-13 och han kommer att spela i tröja nummer 25.

Fakta Marcel Müller
Position: Forward.
Född: 1988-07-10, Berlin, Tyskland.
Moderklubb: Berliner SC Preussen.
Längd: 194 cm.
Vikt: 100 kg.
Skjuter: Vänster.
Tidigare klubbar: Adler Mannheim, Mannheimer ERC, Eisbären Berlin, Kölner Haie, Toronto Maple Leafs, Toronto Marlies.