Sex från MODO Hockey erövrade brons i JVM
Publicerad: 2016-01-19

Det svenska U18-landslaget innehållande sex spelare från MODO Hockey erövrade i fredags ett brons i JVM. Det rör sig om målvakten Emma Söderberg, forwards Celine Tedenby, Moa Wernblom, Felizia Wikner-Zienkwicz, Mariam El-Mahmadi samt backen Ebba Berglund.

Efter att övertygat slagit både Schweiz och Frankrike med 5-1 respektive 7-0 förlorade det svenska laget den sista gruppspelsmatchen mot Finland med 2-1. Trots den förlusten slutade laget som gruppetta före Finland och ställdes i kvartsfinal mot fyran i grupp A, Tjeckien.

Sverige vann kvartsfinalen mot Tjeckien med 3-2 efter att ha vänt underläge, Celine Tedenby stod för två av Sveriges mål och Emma Söderberg i målet stoppade 37 av 39 skott från det tjeckiska laget. I semifinalen ställdes det svenska laget mot regerande världsmästarna USA och där fick man när matchen var över se sig besegrade med 4-0. Ryssland mötte värdnationen Kanada i den andra semifinal och förlorade likt Sverige och blev då det svenska lagets motståndare i bronsmatchen.

I bronsmatchen inledde Celine Tedenby med att göra 1-0 i den första perioden, något som senare skulle utökas till 2-0 genom HV71:s Sara Hjalmarsson inför den tredje perioden. I slutet av den sista perioden lyckades ryskorna få in ett mål bakom Emma Söderberg i målet men något mer lyckades de inte med och de svenska spelarna kunde när slutsignalen ljöd titulera sig som världstrea.

Målvakten Emma Söderberg och forwarden Moa Wernblom fanns båda med i förbundskaptenen Ylva Lindbergs val på de tre bästa spelarna i det svenska laget efter turneringen. Emma Söderberg blev även av direktoratet utsedd till turneringens bästa målvakt och kom dessutom med i turneringens All Star-team.