Roadtripen fortsätter i Södertälje
Publicerad: 2023-02-17
INFÖR MATCH
Det är dags för den andra av veckans tre matcher på bortaplan för vårt herrlag i HockeyAllsvenskan. För motståndet står Södertälje i Scaniarinken och det innebär att ettan och fyran i tabellen gör upp.

Det råder inga tvivel om att MoDo Hockey behöver studsa tillbaka efter onsdagens förlustmatch i Uppsala, där Almtuna gick vinnande ur striden med 2–0 och inte särskilt mycket föll på plats spelmässigt för MoDo. Framför allt är det offensiven som klickar för tillfället.

– Vi kan inte vara så bekväma utan måste ge oss in i hetluften ordentligt och det gäller inte bara i offensiv zon utan även defensiv zon. Jobbet måste upp och jag säger som jag sa efter matchen senast, att det måste kosta några blåmärken, säger MoDo-tränaren Mattias Karlin.

– Som det är nu spelar vi också runt för mycket och letar någon medspelare istället för att ta avsluten själva och då är det svårt. Vi måste gå för det oftare och verkligen se till att sätta de lägen som dyker upp.

Det är alltså ett toppmöte som väntar på fredagskvällen då serieledande MoDo tar sig an tabellfyran Södertälje. Lagen har gjort upp två gånger tidigare den här säsongen: MoDo vann med 2–1 i Hägglunds Arena i början på december, medan Södertälje vann med 4–1 hemma i januari. Revansch finns alltså att utkräva i afton.

Josh Dickinson och Josef Ingman saknas alltjämt, deras rehabilitering går i rätt riktning och de kan förhoppningsvis snart vara tillbaka. Ingman är närmare spel än Dickinson, något som sjukgymnast Magnus Håkansson berättar om i en intervju i MoDo Channel.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist