Stabil seger i hemmapremiären mot Djurgården
Publicerad: 2018-09-15
Dam
Det var ett laddat MODO Hockey som besegrade Djurgården i säsongens första hemmamatch, som den här gången spelades i Bjästa. En stark andraperiod bäddade för en underhållande match som slutade 4-2 till hemmalaget.

MODO Hockey fick en drömstart på hemmapremiären där man mötte Djurgården i Bjästa Hallen. Redan i matchens andra minut hade Marion Allemoz skjutit ledning till hemmalaget.

1-0 ledningen stod sig sedan långt in i första perioden, men till slut fick Djurgården hål på Peslarova i målet. 16 minuter in i matchen kvitterade bortalaget genom Julia Östlund.

Efter 1-1 kvitteringen blev det inge fler mål i perioden och resultatet stod sig sedan perioden ut.

Två snabba mål

I andra perioden lossnade det för MODO Hockey, trots en relativt svag period. Tio minuter in i perioden sköt Breanne Wilson-Bennet tillbaka ledningen till MODO Hockey, innan Maja Grundström kunde utöka den till 3-1 bara en och en halv minut senare.

Precis innan perioden var slut fick Michela Cava chansen att ge utöka hemmalaget ledning. Men Lovisa Berndtsson räddade hennes straff och höll kvar sitt Djurgården i matchen.

Djurgården tryckte på i tredjeperioden men Klara Peslarova, som räddade 36 skott under kvällen, stod upp bra i målet. Sju minuter in i sista perioden kunde Ellen Lövgren sedan skjuta 4-1 och den definitiva spiken i kistan för hemma laget.

Djurgården skulle dock få ännu en anledningen att jubla innan matchen var slut. Andrea Dalen reducerade till 4-2, vilket också blev slutresultatet.