Tre poäng mot Västerås efter galen andraperiod
Publicerad: 2019-11-13
MODO Hockey besegrade Västerås hemma i Fjällräven Center med 7-3 på onsdag kväll där underläge med 0-1 vändes till seger. En galen andraperiod, med totalt åtta mål, var grunden till segern där målskyttar för MODO Hockey var Jonathan Johnson (2), Kalle Jellvert, Fredrik Olofsson, Johan Forsberg, Adam Tambellini och Patrik Karlkvist.

MODO Hockey mötte Västerås på hemmaplan i onsdagens match där den första perioden blev något märklig rent spelmässigt sett med MODO-ögon. Västerås tog ledningen i matchen efter ett powerplay, där utvisningen väckte frustration i MODO-båset. Västerås Jimmie Jansson sköt via MODO-skridsko och med mycket folk framför Linus Lundin gjorde gästerna 0-1 efter 11:54 i den första perioden.

Åtta mål i den andra perioden

Den första perioden följdes upp av en väldigt målrik andraperiod där hela åtta mål föll. Jonathan Johnsson svarade för två raka mål som inledning av perioden innan Kalle Jellvert gjorde för sitt första mål för säsongen och Fredrik Olofsson sedan direktsköt 4-1 i matchen. Allt detta inom loppet av åtta minuter och det var inte slutet på målkalaset i den andra perioden.

Johan Forsberg uppfattade en situation i numerärt underläge och gjorde mål i friläget fram till 5-1 efter 11:54, men i samma powerplay-spel för Västerås kom reduceringen fram till 5-2 genom mål av Lukas Zetterberg. Det var sedan Västerås som gjorde nästa mål i numerärt underläge när Alexander Lunsjö sköt 5-3 med en man mindre. Ytterligare powerplay kom för MODO Hockey och då bjöd Adam Tambellini på en riktig delikatess när han satte pucken vid den första stolpen efter några snabba dragningar. Efter den andra perioden visade resultattavlan 6-3 med skotten 12-13.

Karlkvist avslutade målskyttet i säker seger

MODO Hockey spelade stabilt i den tredje perioden och när chansen kom i powerplay avslutade Patrik Karlkvist målskyttet för kvällen. Karlkvist sköt från vänsterkanten i powerplay för 7-3 och sitt elfte mål för säsongen. Det blev även slutresultatet där skottet slutade 36-26 och MODO tog sin elfte raka trepoängare.

Hemmamatch och Hockeyfredag mot Kristianstad

MODO Hockey avslutar sin fyra matcher långa hemmamatch-period med möte mot Kristianstad på fredag kväll. Det är med andra ord dags igen för Hockeyfredag vilket betyder AW från 16:00 och efterfest med livemusik utanför Guldbaren direkt efter slutsignalen. Vi välkomnar dig till festen på Örnsköldsviks största mötesplats, biljetter finns på modo.ebiljett.nu.