Svelander och Byström huvudtränare för juniorlagen

6 maj 2020 15:16
Emil Svelander och Sebastian Byström
Junior

MODO Hockey har kontrakterat Emil Svelander som tränare för MODO Hockey J20 och Sebastian Byström som huvudtränare för MODO Hockey J18. ”Långsiktigheten på ledarsidan är någonting vi eftersträvar där vi fortsätter att tillsammans arbeta på vår strategi. Vårt mål och strävan är givetvis att fortsätta utbilda bra hockeyspelare som MODO Hockey alltid gjort, men vi ska även förbättra och jobba mer med mjuka värden där vi utbildar människor”, kommenterar sportchef Fredrik Glader.


Emil Svelander kom till MODO Hockey från Kramfors Alliansen där han var huvudtränare för J18-laget under fyra raka säsonger. Under de två senaste säsongerna har Svelander varit huvudtränare för MODO Hockey J18 där nästa steg nu blir som huvudtränare för MODO Hockeys J20. Ett kontrakt är tecknat för de tre kommande säsongerna.

– Det känns naturligtvis väldigt bra att få fortsätta att jobba med MODO Hockeys juniorer. Att jag dessutom får fortsätta att jobba med spelare jag haft under de senaste två åren känns väldigt stimulerande. Vi är på rätt väg framåt i föreningen trots den konstiga tiden vi befinner oss i och att få vara del av den resan framåt ser jag fram emot, kommenterar Emil Svelander.

”Är jätteinspirerad inför uppgiften”

Sebastian Byström har varit verksam i MODO Hockeys organisation sedan 2012 då han inledde sin tränarkarriär genom att vara spelarutvecklare för U14 till U16. Där efter har Byström var huvudtränare för MODO Hockey U16 under fem säsonger och har även erfarenhet av tränaruppdrag för Ångermanlands TV-pucklagslag, pojkar, under två säsonger samt att han under säsongen 2018/2019 var assisterande tränare för team 17-landslaget vid två turneringar.

Det står nu klart att Byström kommer att vara huvudansvarig för MODO Hockeys J18-lag under de tre kommande säsongerna.

– Det känns jätteroligt att jag efter tre säsonger där jag kunnat utveckla min kompetens genom studier i idrottsmedicin kan komma tillbaka till att på heltid syssla med min största hobby och intresse. Det är en enorm förmån och jag är jätteinspirerad inför den här uppgiften, kommenterar Byström.

Fler klipp i MODO Channel

”Kompletterar varandra sett till det hockeymässiga”

Fredrik Glader är nöjd att huvudtränarna för juniorlagen är tillsatta där två kompetenta ledare dessutom kommer från regionen och har erfarenhet från föreningen. Det går i linje med föreningens framtidsvision att bättre kunna utbilda ledare.

– Emil och Sebastian är i samma ålder och har liknande syn på värden vi ska förbättra inom föreningen. De kompletterar varandra sett till det hockeymässiga där båda är otroligt drivna och verkligen vill klubben och spelarnas bästa sett till utveckling, kommenterar Glader.