J18 upp i topp, J20 med två segrar

29 september 2019 22:36
Junior

MODO Hockey tog fyra av sex poäng i veckans spel i J18 Elit Norra och är nu uppe i topp av tabellen, efter en övertidsförlust mot Timrå och en säker seger mot Sundsvall. Samtidigt tog MODO Hockey fem av nio poäng under de tre matcherna i Dalarna i helgen.


MODO Hockey spelade två matcher i J18 Elit Norra under veckan som gått, två hemmamatcher där det i torsdags handlade om möte med Timrå IK och under söndagen var det Sundsvall som stod för motståndet.

I matchen mot Timrå var det en målmässigt svängig historia där Timrå hade ledningen efter två perioder, en ledning som MODO vände till överläge med två mål innan Timrå till slut hämtade ikapp och i förlängningen så var det gästande Timrå som tog extrapoängen. Slutresultatet skrevs till slut till 4-5 OT.

I söndagens match mot Sundsvall blev det en klar seger med 6-2 för MODO Hockey och i den matchen handlade det mycket om Helmer Styf. Redan efter knappa 19 minuter av matchen hade han fullbordat ett hattrick och innan matchen var över hade han även gjort sitt fjärde mål, då han fastställde slutresultatet.

— Torsdagens match mot Timrå är en match mellan två riktigt bra lag. Vi gör en stark forcering i tredje och går från 1-2 till 4-2 och borde ha stängt matchen där men vi blir lite för offensiva i vårt mindset och Timrå lyckas kvittera med 13 sekunder kvar. Överlag dock en riktigt bra match för laget, sammanfattar huvudtränare Emil Svelander och avslutar:

— Lite upp och ner i söndagens match mot Sundsvall, men mestadels upp. Vi har stundtals bra passningsspel och då skapar vi också många lägen. Vi blir lite överkonstruktiva ibland och spelar bort en del målchanser, vilket vi också pratade om inför tredje perioden och det gav bra effekt då vi var rakare i tredje. Sammantaget en klart godkänd insats i matchen och skönt med en trepoängare.

Fem av nio poäng i J20 SuperElit Norra

MODO Hockey begav sig den här helgen till Dalarna för tre matcher i J20 SuperElit Norra, de två första matcherna spelades mot Mora och söndagens match spelades mot Leksand.

MODO fick en bra start på helgen och vann den första matchen mot Mora med 1-3, efter att man fått utdelning på sina chanser i den andra perioden. Lördagens möte med Mora blev en målrik och svängig historia där MODO i slutet vände underläge med två mål till seger på övertid med 5-6.

Söndagens möte med topplaget Leksand blev ingen rolig avslutning för MODO Hockey då Leksand till slut vann med 7-0.

— I fredagens match mot Mora skapar vi många målchanser men det dröjer till andra perioden innan vi får utdelning. När det väl släpper så rullar det på för vår del och Lucas Jägbring gav oss trygghet och var en starkt bidragande orsak till segern, meddelar huvudtränare Micke Sundell.

— Under lördagen går vi snabbt fram till ledning men några mindre bra värderingar ställer till det och Mora är ikapp. De får några snabba mål i tredje men sedan vänder det, vi börjar spela för att vinna, blir mer desperata och rakare i vårt spel. Dessutom får vi utdelning i powerplay, där vi varit framgångsrika, säger Sundell och avslutar:

— Vi möter ett riktigt bra Leksand under söndagen. Vi är hela tiden ett skär efter, känns det som. Vi har förlorat tidigare i serien, men då känner jag att vi ändå varit bättre än motståndarna. I dag skiljde det flera nivåer mellan lagen.