Josh Dickinson förlänger sitt kontrakt!

23 november 2022 23:52
NYHET

Vår center Josh Dickinson har signerat att nytt avtal med MoDo Hockey, ett som sträcker sig fram till våren 2024, det vill säga en förlängning med ytterligare ett år på nuvarande kontrakt.

"Vi är jätteimponerade av honom så här långt", säger sportchef Henrik Gradin.


Josh Dickinson, som fyllde 25 år i förra veckan, kom till MoDo inför denna säsong efter att ha huserat i AHL och ECHL under 2021/2022. Kanadensaren har direkt axlat manteln som en toppcenter i klubben och står hittills, utöver generellt starkt spel, noterad för 21 poäng på 19 matcher.

Nu har han signerat en kontraktsförlängning som gäller till våren 2024.

– Det känns jättebra, säger sportchef Henrik Gradin och fortsätter:

– Sedan är ju reglerna som de är. Vi tänker ta steget upp till SHL och ska försöka göra det redan denna säsong, men om vi inte går upp har jag svårt att se Josh spela kvar i HockeyAllsvenskan. Men det är klart att det här är jätteglädjande och ett kvitto på att det är bra att vara här i MoDo.

Vad säger du om hans spel så här långt?

– Han är en härförare och tar för sig där ute, kan spela fysiskt, samtidigt som han är tekniskt skicklig och gör de andra bättre. Sedan är det en fantastisk kille också.

Har han överträffat förväntningarna som du hade på honom?

– Jag hade högt ställda förväntningar, men jag trodde kanske inte att han skulle vara så här dominant så tidigt. Han har trots allt inte spelat så mycket på stor rink och vi såg ju exempelvis hur Riley (Woods) hade svårt att acklimatisera sig i starten i fjol. Jag är jätteimponerad av honom, säger Henrik Gradin.

"Hinken" släppte nyheten om Josh Dickinsons signatur till alla tittare i Eftersnack i MoDo Channel Premium på onsdagskvällen, i den sändning som följde efter MoDos 2–1-seger mot Östersund. I matchen gjorde ju för övrigt Josh själv också mål och han gästade också sändningen, liksom Theo Jacobsson och Pontus Näsén.

Se Eftersnack i spelaren nedan.