Seger i HockeyAllsvenska premiären
Publicerad: 2018-09-21
Det var fullsatt och härlig stämning när MODO Hockey gästade Björklöven i premiären av HockeyAllsvenskan under fredagskvällen. Magnus Häggström och Johan Eriksson såg till att MODO hade ledningen med 0-2 efter första perioden och MODO släppte målmässigt aldrig in hemmalaget i matchen utan vann till slut med 1-3.

Premiären av HockeyAllsvenskan var äntligen här och det stod ett hett derby på menyn redan i säsongens första seriematch när MODO gästade Umeå och Björklöven. Två röststarka klackar fanns på plats och drog upp stämningen redan från matchstart.

Redan efter knappt tre minuter så fick Björklöven matchens första chans med en man mer på isen och man skapade ett antal bra chanser. Den bästa chansen hade dock Daniel Sylwander som kom helt fri med Oscar Masiello i Björklövens mål, men pucken ville inte in.

MODO Hockey fortsatte stressa Björklöven hårt i anfallszon och vid ett sånt tillfälle stressade gästerna fram ett misstag från Björklöven. Henrik Björklund och Daniel Sylwander stod för förarbetet när Magnus Häggström satte säsongens första mål för MODO.

MODO fortsatte skapa chanser i perioden, bland annat hade Patrik Karlkvist ett skott i stolpen med fem minuter kvar av perioden. Med dryga minuten kvar av första perioden så blev Oscar Pettersson neddragen och MODO fick en straff tilldömd sig. Den straffen tog Johan Eriksson hand om och det gjorde han utan misstag, när han satte 0-2 med ett snärtigt avslut.

Björklund målskytt i power play

Björklöven var det klart hetare laget i inledningen av andra perioden och fick flera långa anfall på MODO Hockey. Erik Hanses i MODO Hockeys mål fick göra ett par riktigt fina räddningar, bland annat en räddning på en farlig styrning framför mål.

Ju längre mittenakten gick, desto mer kom gästande MODO in i matchen igen och fick ordning på spelet. Man kunde spela sig ur pressen lättare och när Björklöven drabbades av en utvisning för puck out så kom 0-3. Lukas Wernblom och Tom Hedberg satte upp Henrik Björklund som från vänsterkanten kunde kliva in och prickskjuta sitt första mål för säsongen, med fyra minuter kvar av perioden.

MODO höll undan till seger

Den tredje perioden var till stora delar Björklövens. De jagade i första hand en reducering men MODO Hockeys försvarsspel var riktigt bra och Erik Hanses storspelade i MODO Hockeys kasse.

Halva den sista perioden hade passerat när Björklöven till slut fick spräcka nollan. Fredric Andersson hittade rätt med sitt skott men MODO Hockeys ledning var aldrig riktigt hotad. Gästerna höll undan till en riktigt skön seger med 1-3 och fick jubla tillsammans med den månghövdad MODO-klacken på plats i Umeå.

På söndag väntar nu nästa match då MODO Hockey tar emot Almtuna med start 17:30. I samband med matchen kommer ceremonin med Per Svartvadet och Tobias Enström att hållas så se till att komma i tid och har ni inte redan skaffat biljetter gör ni det på modo.ebiljett.nu.