Förändrade restriktioner öppnar för mer publik

17 januari 2022 16:18
INFORMATION

I förra veckan fick vi besked från Regeringen om att ett maxtak skulle införas på åskådarplats vid offentliga sammankomster. Nu har vi fått nya direktiv – vilket öppnar upp för mer publik på våra kommande matcher.


Det var i början på förra veckan som myndigheterna berättade om de nya restriktioner som skulle införas. Bland annat fanns planer på ett tak på maximalt 500 åskådare för offentliga sammankomster, vilket kraftigt skulle begränsa våra möjligheter att ta in publik i Hägglunds Arena.

Nu har det dock svängt en aning. På måndagen meddelade nämligen Regeringen att möjlighet till sektionering kommer att införas, vilket möjliggör fler än 500 besökare.

I ett pressmeddelande går att läsa följande:

"Om anordnaren delar upp den lokal, det område eller utrymme där den allmänna sammankomsten eller offentliga tillställningen eller mässan hålls i sektioner, så att deltagare från olika sektioner inte kommer i kontakt med varandra under eller i direkt anslutning till sammankomsten eller tillställningen, gäller deltagarbegränsningen på 500 deltagare för varje sektion".

Informationen är färsk och vi jobbar nu intensivt med frågan. Så snart vi har ett upplägg klart kommer vi att kommunicera detta här på modohockey.se och i våra officiella sociala medier.