Kvitterat i matcher i den HockeyAllsvenska finalen
Publicerad: 2020-03-12
Det blev en märklig tillställning i Fjällräven Center där den andra matchen i den HockeyAllsvenska finalen spelades inför tomma läktare. Gästande Björklöven vann mötet med 0-3 och kvitterade matchserien till 1-1 i matcher. Nästa möte sker i Umeå på lördag.

Inför en kusligt öde Fjällräven Center, slutsålt men helt utan publik på plats på grund av regeringsbeslut, var det en konstig känsla vid matchstart. Björklöven skapade matchens första farligheter och MODO Hockey fick tidigt ett powerplay där chanserna verkligen inte saknades för matchens första mål. Efter åtta minuters spel fick MODO även ett två mot noll-läge där Joe Cannata räddade Daniel Sylwanders skott.

Första perioden fortsatte sedan att vara oväntat öppen sett till spelet där båda lagen skapade chanser men två bra målvakter såg till att inga mål föll under första 20 minuternas spel. Skotten 16-9 i den första perioden.

Björklöven tog över i den andra perioden

I den andra perioden var det Björklöven som gjorde matchens första mål och det efter 3:40 när Zach Palmquist sköt från backplats och Fredric Weigel styrde in 0-1. Efter matchens första mål blev spelet något mer fysiskt och temperaturen höjdes. Jonathan Johnson träffade ribban med ett skott, med det var gästande Björklöven som tog över matchen och Patrik Bartosak räddade MODO under långa stunder.

Men 0-2-ledningen från gästerna kom när två minuter återstod av den andra perioden. Ett inspel i mitten och öppen kasse för Tyler Vesel i powerplay kunde inte stoppas och med 8-23 i skott i den andra perioden var ledningen logisk för Björklöven.

Kvitterat i matchserien

I den tredje perioden gick klockan snabbt med MODO-ögon och Björklöven försvarade sin ledning. När åtta minuter återstod tvingades MODO spela i tre mot fem, men klarade den situationen och det efterföljande spelet i fyra mot fem. Istället kom en spelvändning från Björklöven när MODO chansade framåt och Alex Hutchings avslutade med ett direktskott fram till 0-3 vilket även blev slutresultatet i matchen. Det innebär 1-1 i matcher i bäst av fem-serien som fortsätter i Umeå på lördag där match tre startar 18:00.