Matchboll i Umeå – Karlin inför semifinal sex

19 april 2022 10:03
SLUTSPEL 2022

MoDo Hockey har 3–2 i matcher på bussen norrut till Umeå på tisdagen, vilket innebär att laget har chans att avgöra semifinalserien i Winpos Arena.

"Det finns ingenting att vänta på", säger huvudtränare Mattias Karlin.


Efter MoDos 4–1-seger i den inledande semifinalen har det radats upp tajta matcher målmässigt i semifinalserien mot Björklöven. På söndagen vann MoDo den viktiga femte matchen med 2–1 efter att ha haft just 2–1 efter två perioder och sedan hållit undan.

– Det är klart att det är spännande när det bara skiljer ett mål och är en så viktig match. Man hade gärna sett fem, sex måls ledning istället, säger Mattias Karlin med ett leende.

– Men det är två jämna lag där ute och mycket kamp. Det är inte så konstigt att det bara skiljer något mål hit eller dit. Vi får nog vänja oss vid det.

MoDos huvudtränare tycker att laget, på det stora hela, gjorde en bra insats i den femte semifinalen i Hägglunds Arena.

– Det var en av de bättre i serien. Match två, den vi förlorade, tycker jag att vi var ännu bättre men då torskade vi ju. Det är så det är, ibland har man marginalerna med sig och ibland inte. Jag tycker att vi kan lyfta på hatten (för match fem), det är den bästa vi gjort sedan match två.

Därmed inte sagt att det var någon dans på rosor utan MoDo fick slita hårt in i det sista för att bärga segern.

– Vi krigar verkligen hela vägen ut och offrar oss hänsynslöst. Vi gör allt vi kan för att stänga ner. Jag tycker att vi stressar dem rätt så bra och de får inte riktigt de där drömlägena, säger Mattias Karlin, vars lag nu vänder norrut igen och har en möjlighet att säkra en finalplats på tisdagskvällen.

Räkna med ett påslaget lag.

– Det är då det gäller och vi ska vara på tårna. Det finns ingenting att vänta på, ingenting att fundera på, utan vi ska göra allt vi kan för att ta oss till final.