Seger på straffar i premiärmatchen för J20
Publicerad: 2019-08-24
Junior
Det blev seger för MODO Hockeys J20 i premiären av Junior Club World Cup. Matchen var målsnål och kunde inte avgöras på ordinarie tid eller i förlängningen. Matchen gick till straffar där MODO till slut vann med 2-1. MODO Hockeys mål gjordes av Linus Skager och William Wallinder.

Det var en avvaktande start när MODO Hockey inledde Junior Club World Cup genom att möta HC Davos under lördagen. Halvvägs in i den första perioden började det dock hetta till litegrann. Båda lagen ådrog sig utvisningar och fick chansen i numerärt överläge. Intensitet trappades upp något och lagen bytte målchanser med varandra men ingen av lagen lyckades spräcka målnollan.

Fortsatt tillknäppt

I den andra perioden förde MODO Hockey spelet och man hade klart bäst målchanser. Perioden påminde mycket om den första där bägge lagen fick chansen i numerärt överläge.

Trots många bra målchanser, så hittade pucken aldrig nätet och det var fortsatt 0-0 inför den sista perioden.

Segrade på straffar

Fem minuter in i perioden fick MODO ett kanonläge att ta ledningen i matchen. Men pucken rullade längs med mållinjen. I samma sekvens var det istället HC Davos som kom i en spelvändning där Denys Rubanik gick köksvägen och skickade in pucken framför mål. Efter en oturlig studs på en MODO-back gick pucken via stolpen och in i mål.

Trots kallduschen så fortsatte MODO att trycka på framåt och ett par minuter senare gav det också resultat. I powerplay gjorde Linus Skager 1-1 efter en fin prestation där han först hämtade en dumpad puck, vände bort två försvarare och skrinnade in framför mål och tryckte upp en backhand i krysset.

I slutet av den sista perioden hade MODO ett gyllene läge att avgöra matchen när man fick avsluta i spel fem mot tre. Men matchen gick till förlängning och inte heller där kunde den avgöras.

Även i straffläggningen fick vi se en målsnål tillställning. Först i den fjärde straffomgången kunde William Wallinder göra första målet samtidigt som Lucas Jägbring stängde igen på HC Davos alla straffar.

Första matchen slutade alltså i en 2-1 seger på straffar. Nästa match väntar under söndagen när J20 ställs mot AJHL med start 15:00 lokal tid.