Hans Särkijärvi inför lördagens hemmamatch mot Leksands IF

29 september 2017 15:22

MODO Hockey tar emot Leksands IF när den fjärde omgången av HockeyAllsvenskan 2017/2018 avgörs på lördag kväll med start 18:00. Inför matchen avtackas även legendaren Per-Åge Skröder - en riktig helkväll är att se fram emot i Fjällräven Center. "Vi har bra fart och intensitet på träning och det känns bra inför matchen mot Leksand", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi inför nedsläpp.


MODO Hockey kommer senast från seger mot BIK Karlskoga när onsdagkvällens bortamatch slutade 0-4 och Erik Hanses höll säsongens andra nolla. Målskyttar för MODO Hockey var Emil Molin och Patrik Karlkvist som svarade för två fullträffar var.

– Grabbarna har analyserat när vi startade upp imorse och alla tycker att vi gjorde en bra arbetsinstas och jobbade hårt över hela banan och framför båda kassarna, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi till MODO Channel och fortsätter:

– Vi gör några skönhetsfel under matchens gång men jobbar för varandra för att rätta till det med bland annat uppoffrande spel och täckta skott. Vi jobbar bra för att målvakten ska se alla skott och ett stabilt försvarsspel ska se till att det blir så. Försvarsspelet har varit bra med bra understöd och vi har naturliga målskyttar som varit effektiva framåt.

"En riktigt häftig utmaning för oss"

Nu väntar möte mot Leksands IF där dalalaget inlett HockeyAllsvenskan med två segrar och en förlust. Laget kommer senast från 2-1-seger på hemmaplan mot Troja/Ljungby.

– Vi måste jobba varje dag för att bli bättre och givetvis går det lättare med segrar i ryggen. Vi har pratat positiva bilder inför matchen mot Leksand och förstärkt det vi gör bra. Men vi måste göra grundjobbet hela tiden och hålla fötterna på jorden, säger Särkijärvi till MODO Channel och konstaterar:

– Vi har tittat på Leksand och vet att de har många spelare av SHL-klass så det blir en riktigt häftig utmaning för oss. Det är en viktig del att vi får bygden med oss och att alla ställer sig bakom oss i både med- och motgång under resan, så det är väldigt roligt om det blir mycket folk på plats på lördag.

Biljetter till MODO Hockey - Leksands IF 30/9 18:00

Läget i laget

MODO Hockey har Tommy Enström på skadelistan och samma trupp finns tillgänglig för spel som i den senaste matchen.

– Det kan bli några småjusteringar längs vägen men vi har samma trupp, avslutar Särkijärvi.

Avtackning av Per-Åge Skröder inför nedsläpp

En av MODO Hockeys största spelare med 600 matcher för föreningen och inte mindre än 210 mål kommer att bli hyllad inför nedsläpp i matchen den 30 september. Vi uppmanar alla MODOiter att ta tillfället i akt att visa sin uppskattning och tacka av ikonen Per-Åge Skröder.

Läs allt om avtackningen till Per-Åge Skröder

MODO Channel med Hans Särkijärvi inför matchen

Till MODO Channel