Storseger mot Sundsvall i SCA-cupen
Publicerad: 2021-09-10
MATCHRAPPORT
Ett mål per match i fyra matcher. Sedan islossning – även om det satt en bit inne. MoDo besegrade Sundsvall med 6–1 i SCA-cupens andra omgång.

Starten på mötet med Sundsvall kunde onekligen ha varit bättre för MoDo. Visst fanns där ett antal hel- eller halvlägen, men precis som i tidigare matcher saknades det sista lilla och när Hockeyettan-laget Sundsvall stack fram och gjorde 1–0 var det en kalldusch som hette duga.

1–0 stod sig perioden ut, men i andra perioden kom MoDo att få proppen ur, och det i numerärt överläge. Först skickade Filip Sveningsson in kvitteringen i spel fem mot tre och kort därefter blev det 1–2 när Mikkel Aagaard höll sig framme och styrde in pucken i mål.

Spelmässigt var andra perioden också ett fall framåt för MoDo som bitvis tryckte fast Sundsvall ordentligt i offensiv zon. I slutet av perioden kom också 1–3 när Riley Woods var sist på pucken efter ett vackert anfall; framspelningen stod Markus Modigs för.

I andra perioden fortsatte islossningen offensivt för MoDo, mot ett allt mer tröttkört Sundsvall. Både Oscar Pettersson och Filip Hasa gjorde mål i numerärt underläge (!) och 1–6 kom när Mikkel Aagaard stänkte in pucken högt i en kontring.

TIll syvende og sidst en kassaskåpssäker seger för MoDo, som vann skotten med hela 46–21.

I MoDo Channel Premium sändes Eftersnack från Brandcode Center i Sundsvall, med gäster i form av Oscar Pettersson, Mattias Karlin och Mikkel Aagaard.

{!A}

MATCHFAKTA

Sundsvall–Modo 1–6 (1–0, 0–3, 0–3)

Första perioden: 1–0 (11.26) Casper Sjödin (Jakob Lundberg, Isak Andersson). Skott: 5–14.

Andra perioden: 1–1 (8.51) Filip Sveningsson (Oscar Pettersson, Erik Jinesjö Karlsson), spel fem mot tre, 1–2 (9.45) Mikkel Aagaard (Erik Jinesjö Karlsson, David Bernhardt), spel fem mot fyra, 1–3 (19.26) Riley Woods (Markus Modigs, Emil Wahlberg). Skott: 7–17.

Tredje perioden: 1–4 (2.00) Oscar Pettersson (Daniel Sylwander), spel fyra mot fem, 1-5 (6.55) Filip Hasa (Daniel Sylwander), spel fyra mot fem, 1–6 (7.30) Mikkel Aagaard (Erik Jinesjö Karlsson). Skott: 9–15.

Skott totalt: 21–46.

Utv, SUN: 4x2. MoDo: 5x2.

Domare: Olov Lundqvist, Filip Eriksson.