Samuel Vigneault förstärker MoDo Hockey

10 juli 2021 10:00
NYFÖRVÄRV

Tanner MacMaster blir inte den enda kanadensaren i MoDo Hockeys herrlag kommande säsong.

25-årige Samuel Vigneault fyller den sista platsen på centersidan.


Det må vara högsommar i Sverige men sportchef Henrik Gradin ligger inte på latsidan, då det alltjämt finns platser kvar att fylla i truppen.

På centersidan har vi sedan tidigare knutit till oss nyförvärv i form av Erik Karlsson och Tanner MacMaster.

Nu kliver även Samuel Vigneault in på den positionen i MoDo Hockey.

– Det är en skicklig tvåvägscenter som kan spela i både numerärt över- och underläge. Han är storväxt men är ändå en duktig skridsoåkare och är riktigt skicklig vid tekningspunkten, säger Henrik Gradin.

Samuel, eller Sam som han också kallas, mäter 196 centimeter och väger 92 kilo.

Han skrev på ett kontrakt med Laval Rocket i AHL inför 2020/2021, men hann aldrig spela några matcher med Laval under den förkortade coronasäsongen. Han flyttade istället till Europa och spelade med Eispiraten Crimmitschau i den tyska andraligan. Där blev det 14 poäng på lika många matcher.

Vigneault kommer ursprungligen från provinsen Quebec i Kanada, men flyttade som 18-åring till USA för spel med Clarkson University i collegeligan NCAA. Under sin sista säsong där blev han utsedd till lagets mest värdefulle spelare, och insatserna i Clarkson ledde sedermera till ett tvåvägskontrakt med Columbus Blue Jackets i NHL.

2017 till 2020 spelade Vigneault för Columbus farmarlag Cleveland Monsters i AHL. Det blev 63 poäng på 190 matcher i Clevelands dress.

Kontraktet gäller kommande säsong, 2021/2022.