MODO Hockey förlänger med Linus Pettersson

4 februari 2019 15:15
Herr

MODO Hockey kan idag meddela att man kontrakterat Linus Pettersson för resten av den här säsongen samt säsongen 2019/2020. "Det är fantastiskt kul. Linus är en av våra egna juniorer som har vuxit in i det här och nu är en faktor i herrlaget", säger sportchef Micke Sundlöv.


Linus Pettersson har gått hela vägen genom MODO Hockeys organisation där han spelat i U16, J18 och J20-laget. Strax efter jul blev Pettersson uppflyttad i seniorlaget där det blivit elva matcher hittills den här säsongen.

Nu har han blivit belönad med ett seniorkontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen.

– Jag hade som mål att göra debut innan jul, och jag sa det till mig själv. Nu blev det strax efter jul vilket jag är nöjd med. Att nu skrivit kontrakt känns jätteroligt, och det är väldigt skönt att få vara kvar. Jag trivs jättebra här hemma, säger Linus Pettersson.

Linus själv är nöjd över sin första tid i herrlaget och menar att han har mycket att tacka tränarna som gett honom möjligheten att lyckas.

– Jag tycker de första matcherna har gått bra, där det blivit bättre och bättre hela tiden. Jag har fått bra möjligheter att lyckas genom att jag har fått spela mitt spel, säger han.

Bevisar att vi har en bra juniorverksamhet

Linus Pettersson, som gått hela vägen genom MODO Hockeys organisation, är enligt sportchef Micke Sundlöv ett bra bevis på hur bra juniorverksamheten är.

– Det är fantastiskt kul att vi har skrivit kontrakt med Pettersson som gäller över den här säsongen samt nästa. Han är en av våra egna juniorer har vuxit in i det här och redan blivit en faktor i herrlaget. Det här är bara början på Linus resa och det kommer bli jättekul att följa den, säger Sundlöv och fortsätter:

– Det här är återigen ett bevis på att vi har en jättebra juniorverksamhet, där vi tar spelare från våra egna led och fyller på i seniortruppen.

Till MODO Channel