Oscar Hedman avstängd två matcher

24 oktober 2018 14:59
Herr

Efter match penalty i matchen mellan MODO Hockey och IK Pantern den 19 oktober har nu Svenska Ishockeyförbundets Disciplinämnd beslutat att MODO Hockeys Oscar Hedman blir avstängd motsvarande två matcher.


Avstängningen gäller fån och med den 20 oktober till och med den 27 oktober 2018. Avstängningen avser ishockey och deltagande i tävling/uppvisning.

Skäl

Efter 9:17 in i den andra perioden, efter avblåsning för skadad spelare söker de två anmälda spelarna upp varandra och börjar slåss. Båda utdelar ett stort antal slag mot varandras huvud och fortsätter trots att båda faller till isen och trots att linjemännen går emellan. MP för fighting utdömdes..

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmäla. Såvitt fragått av utredningen har inga slag utdelas utan handskar. Nämnden finner det utredd att Oscar Hedman gjort sig skyldig till fighting och förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher.