MODO Hockey presenterar vägen framåt

15 april 2021 20:41
Nyhet

MODO Hockey presenterade under torsdagens livesändning strategin och en satsning på den sportsliga organisationen. Ett antal punkter för det framtida arbetet presenterades utifrån analyser som gjorts i styrelsen. ”Vi har en tuff säsong på herrsidan bakom oss och analysen är att vi behöver mer sportslig kompetens i styrelsen samt att vi vill stärka upp den sportsliga ledningen med lokalt förankrade personer”, kommenterar ordförande Ulf Strinnholm.


Under torsdagens livesändning presenterade Ordförande, VD och Sportchef klubbens strategi och en handlingsplan för framtiden, där styrelsen analyserat organisationen och kommit fram till förbättringsmöjligheter.

-Vi konstaterar att vi inte gjorde någon bra säsong på herrsidan, det beror på olika faktorer som de flesta känner till. Vi har gjort analyser och kommit fram till att vi behöver bland annat tillsätta mer sportslig kompetens till styrelsen samt stärka den sportsliga organisationen, kommenterar Ulf Strinnholm.

Strategi och framtid

MODO Hockey arbetade under 2016 fram strategin Återväxten, den strategin kommer att fortsätta in i det framtida arbetet med lokal förankring på både spelar- och ledarsidan.

-De ledare som vi haft i föreningen som inte är från orten inte har blivit långvariga och det är något som vi vill förändra. Vi vill jobba vidare med lokalförankring och ett långsiktigt tänk för att säkerhetsställa sportslig framgång. Det övergripande målet är att ge oss chansen att ta oss tillbaka till SHL varje säsong, kommenterar Strinnholm.

-Vi har gjort ett hårt arbete i föreningen under en lång tid med det ekonomiska och vi står som förening stadigt även efter detta år, som inte varit något annat likt. Detta medför att vi kan fortsätta satsa framåt och tillsätta nya resurser inom den sportsliga organisationen samt satsa ännu mer medel till de båda representationslagen, kommenterar VD Johan Widebro.

Ny sportslig organisation

Handlingsplanen innebär bland annat att det tillsätts en juniorsportchef och en damsportchef.

-Den sportsliga kompetensen ska utökas för att ta kliv framåt och det ser vi att vi kan utveckla genom att ta dessa steg. Det är viktigt att det blir rätt personer på dessa platser och vi har några namn vi jobbar med men vi kommer inte stressa fram beslut för vilka som ska tillsättas. Den sportsliga målsättningen på både herr- och damsidan ska vara att vi alltid ska vara ett slutspelslag varje säsong och ge oss chansen att lyckas, kommenterar Sportchef Henrik Gradin och fortsätter:

-Vi kommer öka kravställningen ytterligare samt analysera vad vi gjort bra och vad vi gjort mindre bra. Kravbilden överlag ska upp, vi ska skapa en tuff träningskultur där det ska belönas att köra ett extra pass i gymmet och att spelarna ska tävla mot varandra. Det ska vara coolt att träna extra.

-Övrigt när det gäller lagbygget så har vi spelare klara på både herr- och damsidan men som vi av olika skäl inte kan presentera ännu, avslutar Gradin.

Se hela sändningen här nedan för mer information om hur den sportsliga strategin ser ut för framtiden och håll utkik i MODO Channel för fler nyheter framöver!

Till MODO Channel