Björn Edlund inför helgens bortamatcher
Publicerad: 2018-11-23
Dam
MODO Hockey reser på lördag till Stockholm för att på kvällen möta Djurgården innan laget på söndag gästar Ulriksdals IP för match mot AIK. "Jag vill se att vi spelar rakare och med mer folk på mål samtidigt som vi måste vinna tillbaka puckar i offensiv zon", kommenterar huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel inför matchen.

MODO Hockey kommer senast ifrån två segrar, mot Leksands IF (7-4) innan mötet mot AIK slutade med seger (3-2) efter straffar.

– Leksand var bättre än oss inledningsvis i den matchen där det kändes som de kom ut starkt medan vi satt kvar i omklädningsrummet. Men vi skärpte till oss och fick även en väldigt fin utdelning i den andra perioden. I matchen mot AIK kom vi ut bättre och med hög energi där vi även gjorde mål direkt. Vi borde vunnit den matchen efter full tid med tanke på de lägena vi skapade, sammanfattar Björn Edlund till MODO Channel.

"Vi ska fortsätta att flytta pucken snabbt"

På lördag reser laget till Stockholm för matcher mot Djurgården och AIK. MODO har sedan tidigare mött båda lagen vid två tillfällen vardera och gått segrande ur samtliga fyra matcher.

– AIK är ett hårt arbetande lag där de även har spelare som är "aviga" och kan hitta på mycket. Det måste vi kontrollera och jag vill att vi ska fortsätta att vara spelförande, men för det krävs det att vi är vaksamma. Sen måste vi få igång vårt powerplay och sätta våra chanser i den spelformen, sammanfattar Edlund för att sedan fortsätta med förutsättningarna inför lördagens möte mot Djurgården:

– Det var ett tag sedan vi mötte Djurgården nu där känslan är att de börjar hitta in i sitt spel med stabilitet och trygghet. Där gäller det att vi fortsätter att spela vårt spel och flyttar pucken snabbt.

Läget i MODO Hockey

Breanne Wilson-Bennett kommer inte att följa med på resan efter skadan i matchen mot AIK. Amanda Ahlm fortsätter att spela med laget där även ytterligare en junior kommer att följa med på resan.

{!A}

Till MODO Channel

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson