Björn Hellkvist inför mötet mot Södertälje

12 december 2019 14:24
Herr

MODO Hockey reser under torsdag eftermiddag söderut för att på fredag kväll ställas mot Södertälje på bortaplan. "Vi har adderat ett riktigt hårt individuellt jobb i boxplay där alla tar stor individuell stolthet i att inte släppa in mål och det är väldigt viktigt i det långa loppet", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel.


MODO Hockey kommer senast från seger i onsdagens hemmamatch mot Mora IK där slutresultatet blev 4-3 efter att gästerna reducerat sent i den tredje perioden. Tre av fyra mål i matchen gjordes i powerplay där Patrik Karlkvist svarade för fyra poäng genom ett mål och tre assist.

– Offensivt sett en ganska bra match där vi kontrollerar den andra halvan av matchen på ett bra sätt. Dock är försvarsspelet i den första halvan av matchen inte bra, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Vi spelar bra i den tredje perioden tills vi spelar fast oss i slutskedet av matchen. Där tycker jag att jag och alla spelarna på isen kan kräva att vi får ut pucken. Jag tycker synd om Linus statistik där att den ska bli förstörd där för en sådan grej.

"Känns som att Södertälje har börjat hitta rätt"

MODO Hockey och Södertälje har mötts två gånger tidigare den här säsongen där Södertälje vann det första mötet i omgång fyra med klara 6-2 efter att svarat för tre powerplay och tidigt skaffat sig en ledning med 4-0. MODO Hockey tog sedan revansch i omgång 17 när resultatet i Fjällräven Center blev 9-3 efter bland annat hattrick av både Adam Tambellini och Patrik Karlkvist.

Södertälje kommer senast från seger med 0-3 på bortaplan mot Västervik och har under de fem senaste matcherna tagit fyra segrar. MODO Hockey är med 57 inspelade poäng på en tredjeplats i HockeyAllsvenskan medan Södertälje ligger på tionde plats med 34 poäng.

– Det jag sett av Södertälje nu på slutet är att de spelar mycket mer strukturerat än tidigare i serien. De har tydligare positioner och ett bättre passningsspel med ett större puckinnehav. De känns som de börjar hitta rätt och det skulle inte förvåna mig om Södertälje är topp 8 innan serien är färdigspelad, konstaterar Hellkvist och avslutar:

– De har ett bra powerplay, vilket vi märkte i första mötet där då vi även hade ett bedrövligt boxplay, så det får vi se upp med då den kombinationen går som den går. Vi måste hålla antalet utvisningar nere då vi är ett offensivt lag som vill ha mycket puck och spela en offensiv ishockey.

Läget i MODO Hockey

Tom Hedbergs medverkan i matchen är osäker. Kim Rosdahl och Joakim Hagelin följer inte med på resan på grund av skador. William Wallinder är inte heller med till Södertälje då han är uttagen till J18-landslaget, men junioren Kevin Arvidsson är med på bussen vilket även bröderna Max och Joel Wahlgren är. Laget tas ut efter värmningen på fredag.

Till MODO Channel

Hemmamatch tisdag

Sista hemmamatchen innan juluppehållet spelas nu på tisdag den 17 december när Karlskrona HK gästar Fjällräven Center. Observera att matchen sedan tidigare blivit flyttad en dag. Biljetter till den matchen hittar du hos våra ombud samt på modo.ebiljett.nu.