Förlängt kontrakt med sportchef Gradin!

16 mars 2023 14:40
NYHET

MoDo Hockey kan idag meddela att klubben förlängt kontraktet med sportchefen Henrik "Hinken" Gradin. Det nya avtalet sträcker sig fram till våren 2026, det vill säga i ytterligare tre säsonger.


Henrik Gradin hade ett avtal som sträckte sig över säsongen 2023/2024, men redan nu har detta alltså omförhandlats och blivit förlängt med två år till. Gradin inledde sin roll som sportchef i MoDo den 1 maj 2021 och är nu inne på slutspurten på sin andra säsong på posten.

– Jag trivs jättebra i MoDo och tycker att vi har startat någonting spännande och har gjort någonting riktigt bra, både på herrsidan, damsidan och ner mot juniorlagen.

Är det fortfarande lika roligt?

– Det är klart. ibland funderar man vad man håller på med (skratt). Som när man har polare som åker och gör någonting annat roligt. Men jag ser inte hockeyn som ett jobb utan det är mer en livsstil, jag har hållit på med det hela livet och det är en ynnest att få arbeta med sin hobby.

Vad är det som är roligast?

– Det är att rekryteta spelare, att bygga ett lag, och se vad utfallet blir. Att få jobba med dem under resans gång. Kvittot får man sportsligt i resultaten, men jag ser det även när spelare i stort sett kommer själva och vill stanna kvar, då känner man att man prickat rätt, säger Henrik Gradin.

Se en intervju med sportchefen i MoDo Channel:

MoDos vd Johan Widebro är glad och nöjd över att ha fått "Hinkens" namn på pränt ytterligare en gång och att sportchefen säkrats upp fram till 2026.

– Henrik har stått för ett väldigt bra ledarskap, han har ett starkt MoDo-hjärta och har visat resultat, både på isen och i verksamheten. För oss var det en självklarhet, säger Widebro.

– Vi är väldigt nöjda med Hinken som sportchef och vi vill att han ska vara här i många år framåt. Hinken är en glädjespridare och en känslomänniska. Han kan vara tvärhet ibland men otroligt glad för det mesta, en kille som ser alla, han fikar med alla och är inne i alla kontor.

Johan Widebro understryker också den tydlighet och transparens som kommer med Gradins ledarskap.

– Han är väldigt öppen med hur verksamheten fungerar och även tydlig inåt mot sporten; vad som krävs, vilka krav vi har på sättet att vara och så vidare. Jag upplever att han har väldigt många bra egenskaper.

Johan Widebro berättar om förlängningen i MoDo Channel: