Backen Otso Rantakari klar för MODO Hockey
Publicerad: 2016-01-13

MODO Hockey kan idag meddela att klubben gjort klart med den finländske backen Otso Rantakari för resten av säsongen 2015/2016. ”En spelande back som har ett bra förstapass och god vana av att styra spelet i powerplay”, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.

Otso Rantakari, 22, kommer senast från spel i finska Liiga och klubben Espoo Blues där han under sin andra säsong svarat för 20 poäng genom 5 mål och 15 assist på 37 spelade matcher.

"En spelare i rätt ålder som vill utvecklas i vår miljö"

Känd som en god skridskoåkare med ett välriktat skott slog Rantakari igenom under den förra säsongen i Liiga där han blev vald till Årets Rookie då han svarade för en gedigen säsong med 11 mål och 18 assist för 29 poäng på 56 matcher. Målnoteringen var även rekord för en rookie-back genom tiderna i den finska ligan.

– Rantakari är en spelare i rätt ålder som vill utvecklas i vår miljö, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet och avslutar:

– Han är väldigt sugen på att anta utmaningen med resten av killarna i laget för att få oss att klättra i tabellen.

Kontraktet gäller för resten av säsongen där där Rantakari är klar för spel i MODO Hockey till lördagens bortamatch mot Karlskrona HK. 

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson